Κοντίδης: Μέρος σχεδίου για απομάκρυνση του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση


Μέρος σχεδίου για να απομακρυνθεί το Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ χαρακτήρισε ο πρόεδρός του Δημήτρης Κοντίδης τις διαστάσεις που πήραν οι επισημάνσεις της Γενικής Ελέγκτριας στην ετήσια έκθεσή της αναφορικά με τα ενοίκια του ΤΕΠΑΚ. Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου    ο κ. Κοντίδης ανέφερε ότι φαίνεται να υπάρχει κάποιος σχεδιασμός και ότι το Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ γνωρίζει ότι «δεν είμαστε αρεστοί σε κάποιους, όπως ξέρουμε και πως κάποιοι θέλουν άλλους στη θέση μας».

Το Συμβούλιο, συνέχισε, κλήθηκε να χειριστεί τα δύο ενοικιαζόμενα κτίρια που όταν ανέλαβε εξακολουθούσαν να είναι αναξιοποίητα, δηλαδή το New Extra και το Eastland και ξεκαθάρισε πως ήδη το πρώτο έχει αποδεσμευθεί από χθες και σταμάτησε η καταβολή ενοικίων," λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις της Γενικής Ελέγκτριας και της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, αλλά και την έντονη κριτική από τα ΜΜΕ". Για το κτίριο Eastland, πρόσθεσε ο κ. Κοντίδης, όπου το συμβόλαιο είναι μακροχρόνιο, προχώρησαν τάχιστα οι διαδικασίες προσφορών για ανακαίνιση και το έργο αναμένεται να παραδοθεί προς πλήρη αξιοποίηση μέσα στο Δεκέμβριο.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ είπε εξάλλου ότι είναι το ίδιο το Συμβούλιο που προχώρησε στην ανάθεση διερεύνησης του θέματος, αρχικά μέσω λειτουργών του και στη συνέχεια σε ανεξάρτητο ερευνητή δικηγορικού γραφείου, το πόρισμα του οποίου παραλήφθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου και το οποίο, μαζί με όλα τα στοιχεία και εκθέσεις, παραδίδεται σήμερα στο Γενικό Εισαγγελέα, από την ίδια την Πρύτανη του Πανεπιστημίου.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για χρήση λιμουζίνας και οδηγού για τις μετακινήσεις της Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, ο Δημήτρης Κοντίδης είπε πως ο ίδιος θεωρεί απαράδεκτο να στοχοποιούνται οι πρυτανικές αρχές του ΤΕΠΑΚ, από τη στιγμή που υπάρχουν περί τους 180 αξιωματούχους που χρησιμοποιούν πολυτελή αυτοκίνητα του κράτους για τη διακίνηση τους και υπενθύμισε πως το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαθέτει δυο τέτοια αυτοκίνητα, χωρίς να τίθεται θέμα από οποιονδήποτε.

Ολόκληρη η πολυσέλιδη απάντηση Κοντίδη στις καταγγελίες για ατασθαλίες στα πιο κάτω έγγραφα:




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










161