Κοριτσάκι κτύπησε σε δημόσιο νηπιαγωγείο και οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Εκπαιδευτικός η μητέρα


Αξιοσημείωτο στην περίπτωση αυτή, είναι ότι η μητέρα του κοριτσιού είναι εκπαιδευτικός. Όμως αυτό, δεν είναι αρκετό από την ανακόψει από να προχωρήσει σε νομικά μέτρα εναντίον της διευθύντριας του νηπιαγωγείου.

Στην επιστολή του προς την κ. Στυλιανού ημερομηνίας 25 Οκτωβρίου, ο πατέρας του κοριτσιού αναφέρεται στην υπόθεση και γράφει:


Το κόκκαλο τρύπησε το δέρμα

«Αφορά την πεντάχρονη κόρη μου ……… . Ενώ βρισκόταν στο σχολείο την Τρίτη ειδοποιηθήκαμε τηλεφωνικώς από τη διευθύντρια κ……….. πως η ……. έσπασε το χέρι της και πως έπρεπε να την πάμε στο νοσοκομείο. Η σύζυγός μου, παρέλαβε το μωρό αφού δέχτηκε της διαβεβαίωση της διευθύντριας πως υπήρχε ασφάλεια, που κάλυπτε πλήρως όλα τα παιδιά της Προδημοτικής. Λόγω της σοβαρότητας του αριστερού καρπού του παιδιού, που φαινόταν οπτικά πως είχε γίνει μεγάλη ζημιά, αφού το κόκκαλο τρύπησε το δέρμα, καταλήξαμε στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Εκεί ο γιατρός, εντόπισε τη σοβαρότατη κάκωση του αριστερού καρπού, που χρειαζόταν επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Ευτυχώς η εγχείριση πήγε καλά. Ο γιατρός μας μίλησε αρχικά για ένα μήνα στο γύψο με τρεις πλατίνες . Έπειτα μας είπε για φυσιοθεραπεία και κινησιοθεραπεία και πιθανή πλαστική επέμβαση στο μέλλον, για αποκατάσταση του δέρματος στον καρπό.

 

Η ασφάλεια δεν κάλυπτε πλήρως τα έξοδα της μικρής

Δεν μας έφτανε η αγωνία και η στεναχώρια από το περιστατικό, διαφάνηκε πως η ασφάλεια της Προδημοτικής, παρά τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις της διευθύντριας, δεν κάλυπτε πλήρως τα έξοδα της μικρής. Κάλυπτε μόνο 1708 ευρώ, ενώ ήδη, τα πρώτα έξοδα από την εγχείριση έφθασαν τα 2045 ευρώ, χωρίς περαιτέρω θεραπεία. Έτσι έφερε την οικογένειά μου σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση. Επιπλέον, ο Σύνδεσμος Γονέων της Προδημοτικής …………,αν και ενημερώθηκε πλήρως για το περιστατικό από μένα, δεν επέδειξε ενδιαφέρον για να καλύψει τα υπόλοιπα χρήματα. Αντίθετα, η όλη απάθεια από μέρους του, μόνο απογοήτευση μπόρεσε να δώσει στην οικογένειά μας, γιατί το ατύχημα θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε παιδί φοιτά εκεί.

 

Επικίνδυνο παιγνίδι

Ακόμη, εκτός από το ψυχολογικό και οικονομικό κόστος, της οικογένειάς μου, θα ήθελα να εκφράσω το παράπονό μου, όσον αφορά την ποιότητα του χρόνου που τα παιδιά έχουν στην Προδημοτική ……….   ………. Το σχολείο οφείλει να προστατεύει τα παιδιά, ειδικά τα μικρότερα, που πολλές φορές αγνοούν τον κίνδυνο. Τα διαλείμματα, οι δασκάλες οφείλουν να βρίσκονται με τα παιδιά στη μικρή αυλή και να τα προσέχουν. Οι δάσκαλοι οφείλουν πρώτα και πάνω απ’ όλα, να είναι παιδαγωγοί και ν’ αγαπούν το λειτούργημα που ασκούν. Επίσης τα παιγνίδια στην αυλή της Προδημοτικής, δεν πρέπει να εμπεριέχουν κίνδυνο για τα μικρά παιδιά, όπως το παιγνίδι που σας παραθέτω στη φωτογραφία, από το οποίο έπεσε η κόρη μου

Ευελπιστώ στην πλήρη συμπαράστασή σας σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή της οικογένειάς μου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










218