Κουρεύονται οριστικά τα ταμεία προνοίας, ελπίδα η υπόσχεση τιμής της Βουλής


Με μια υπόσχεση τιμής, η Βουλή άφησε απόψε ένα  μια ελπίδα ότι θα καταβληθεί προσπάθεια  ώστε  να μην θυματοποιηθούν τα ταμεία προνοίας και συντάξεων ευπαθών ομάδων του λαού μετά την αποψινή ψήφιση των νομοσχεδίων. Σημειώνεται ότι η Βουλή, δεν μπορεί από μόνη της να αποφασίσει επί του θέματος.

Το ΑΚΕΛ επέμενε σε τροπολογία του νομοσχεδίου ώστε να εξαιρεθούν τα ταμεία όμως  πήρε μόνο τις δικές του 19 ψήφους. Εναντίον ψήφισαν 25 ενώ υπήρχαν και δυο αποχές .

Στη διάρκεια της συζήτησης αντηλλάγησαν διαξιφισμοί μεταξύ Άντρου Κυπριανού και Αβέρωφ Νεοφύτου. Η πρόταση για την υπόσχεση τιμής της Βουλής ότι θα εργαστεί για να μην πληγούν τα ταμεία προνοίας, που έγινε από τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, δε βρήκε σύμφωνο το ΑΚΕΛ. Ο κ. Κυπριανού ζήτησε από τον κ. Νεοφύτου να δεσμευτεί εκ μέρους της Κυβέρνησης ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα, όμως ο δεύτερος απάντησε ότι δεν είναι Κυβέρνηση, αλλά αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι τα ταμεία προνοίας υπάρχουν 4,5 δις ευρώ και για να καλυφθούν συνολικά πρέπει να εξευρεθούν λεφτά, πιθανό από άλλο κούρεμα, από μέτρα που ασφαλώς θα ακολουθήσουν.         




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










183