Κρίσιμη συνάντηση εκπαιδευτικών-Αναστασιάδη με επίκεντρο το οικονομικό


    Με θέματα συζήτησης που κυρίως άπτονται του οικονομικού θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου συνάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.  

Η συνάντηση κρίνεται καθοριστική για τη συνέχεια, δεδομένου του γεγονότος ότι εκκρεμούν αιτήματα που έχουν σχέση με το οικονομικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Paideia-News, μεταξύ των αιτημάτων που θα κατατεθούν θα είναι:

  1. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που αποφασίστηκε για να μην υπάρξουν απολύσεις εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις πιστεύουν ότι δεν συντρέχει σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, λόγος για συνέχιση των αποκοπών.  
  2. Λειτουργία Ταμείου Προνοίας για τους νεοεισερχόμενους εκπαιδευτικούς.
  3. Κατάργηση του πέναλτι που υποχρεώνονται οι εκπαιδευτικοί να πληρώσουν  όταν αποφασίσουν να αφυπηρετήσουν πριν από τα 65 τους χρόνια.
  4. Επίσης θα τεθεί το θέμα της ανάγκης θεσμοθέτησης των εκπαιδευτικών  οργανώσεων στις συζητήσεις για συνδικαλιστικά θέματα. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις πιστεύουν ότι είναι αδιανόητο ένας κλάδος 13.000 μελών να μην έχει δική του παρουσία στο διάλογο και να εκπροσωπείται ακόμη από την ΠΑΣΥΔΥ.

   Αυτό που σχολιάζεται ήδη είναι ότι η συνάντηση στο προεδρικό θα πραγματοποιηθεί μια μέρα πριν από την προγραμματισθείσα απεργία των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θέμα των αυξήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.  

Η συνάντηση, γίνεται μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών οργανώσεων για συναντήσεις με τα κόμματα και τους υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Σήμερα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον ΔΗΣΥ.     




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










153