Κυβ. Εκπρόσωπος: Η μεταρρύθμιση στο σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση θα συνεχιστεί κανονικά


«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε με τον Υπουργό Παιδείας πριν λίγο και όλα προχωρούν κανονικά»

Tη διαβεβαίωση ότι η μεταρρύθμιση που αφορά το σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση θα συνεχιστεί κανονικά παρά το ατυχές γεγονός της διαρροής των θεμάτων, έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. 
Σε δηλώσεις του σήμερα στο Προεδρικό και κληθείς να σχολιάσει το θέμα της διαρροής θεμάτων για διορισμό εκπαιδευτικών, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι είναι μια ατυχέστατη εξέλιξη που κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.
«Σε καμιά απολύτως περίπτωση αυτή η ατυχής εξέλιξη δεν θα επηρεάσει μια ενδεχομένως από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στην Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας που επιτεύχθηκε μετά από συζητήσεις 26 χρόνων. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν. Αυτή η σημαντικότατη μεταρρύθμιση θα υλοποιηθεί διότι έχει τη στήριξη του κυπριακού λαού», είπε.
Σε ερώτηση αν η Κυβέρνηση θεωρεί ότι η διαρροή ήταν σκόπιμη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και πως για αυτό γίνεται διερεύνηση του θέματος. «Όταν υπάρξει αποτέλεσμα θα γίνει και η σχετική δημόσια τοποθέτηση», πρόσθεσε.
 
Κληθείς να σχολιάσει ότι κάποιοι εξ αυτών που θα έδιναν εξετάσεις θα επιβαρυνθούν οικονομικά εκ νέου όταν κληθούν και πάλι να μεταβούν για να δώσουν εξετάσεις, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως «ό,τι χρειαστεί να γίνει ώστε να πραγματοποιηθεί ομαλά η εξέταση θα γίνει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε με τον Υπουργό Παιδείας πριν λίγο και όλα προχωρούν κανονικά». 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










175