Κύπριος επιστήμονας πίσω από τις επιτυχίες της Red Bull στη Φόρμουλα 1


Ομιλητής θα είναι ο καταξιωμένος κύπριος επιστήμονας Παναγιώτης Προδρόμου, γνωστός στους κύκλους της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ως Peter Prodromou, επικεφαλής του Τμήματος Αεροδυναμικής της Red Bull Racing F1 Team.

Ο κύπριος τεχνικός, που ηγείται του Τμήματος Αεροδυναμικής της Red Bull Racing F1 Team από το 2006, είναι ένας από τους πιο αξιόλογους και ταλαντούχους σχεδιαστές που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια στην F1. Με την ομάδα του, Red Bull Racing, να ετοιμάζεται να πανηγυρίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την κατάκτηση του double, ο Peter Prodromou θα βρεθεί στο νησί μας για μια μοναδική διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα «The Coming Together of Science and Sport».

Ο Peter Prodromou θα μοιραστεί με το ακροατήριό του, τις γνώσεις και τις εμπειρίες που απέκτησε στην διάρκεια της 20χρονης καριέρας του στο μαγικό κόσμο της F1. Παράλληλα θα επιδιώξει να μεταφέρει τον παλμό και το κλίμα που επικρατεί πριν, κατά και μετά από κάθε αγώνα στα paddocks της Red Bull Racing και να μιλήσει για τη συνεργασία του με δύο από τους κορυφαίους πιλότους της F1, Sebastian Vettel και Mark Webber. Επιπλέον, θα αναλύσει το μυστικό της δικής του επιτυχίας που δεν είναι άλλο από τον αρμονικό συνδυασμό επιστήμης και αθλητισμού, ευελπιστώντας να δώσει βοηθήσει τους φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου και όχι μόνο, να κυνηγήσουν και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

* Η διάλεξη είναι ανοικτή για το κοινό

Λίγα στοιχεία για τον Πήτερ Προδρόμου

ο Peter Prodromou είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς και ταλαντούχους σχεδιαστές της F1.  Ο Peter γεννήθηκε το 1969 στο Λονδίνο από γονείς Κύπριους μετανάστες. Ο πατέρας του κατάγεται από την κατεχόμενη Κοντέα και η μητέρα του από το κατεχόμενο χωριό Τρίκωμο.

Η αγάπη του Peter για τα στρατιωτικά αεροσκάφη ήταν αυτή που τον οδήγησε στην επιλογή των σπουδών του και μετέπειτα στην επαγγελματική του πορεία. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Αυτοκρατορικό Κολλέγιο Επιστημών και Τεχνολογίας του Λονδίνου, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό στην ομάδα της McLaren όπου και παρέμεινε για 15 χρόνια, φτάνοντας στην θέση του επικεφαλή τμήματος αεροδυναμικής, θέση την οποία κατείχε μέχρι το 2006 όπου και μετακόμισε στην ομάδα του Milton Keynes, Red Bull Racing, σε αντίστοιχη θέση ως επικεφαλής τμήματος με 100 και πλέον εργαζόμενους.

Η αγάπη για την Κύπρο και η προσφορά βοήθειας σε Κύπριους μέσα από τη δουλεία του είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του Peter Prodromou αν και ο ίδιος επιλέγει να διατηρεί χαμηλό προφίλ.

Ο Peter Prodromou είναι παντρεμένος με την Salima, γιατρό στο επάγγελμα, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Zara, 14 ετών, και τον ¨Αγγελο  , 12 ετών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










364