Κυριάκος Νικηφόρου: Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ενώνονται κατά της βίας


ΚΥΠΕ- Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ενώνουν δυνάμεις κατά της βίας και παραβατικότητας, τόνισε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ.

Στα γραφεία της ΠΟΕΔ, πραγματοποιήθηκε σήμερα διευρυμένη σύσκεψη με την συμμετοχή των οργανωμένων γονέων μέσης και δημοτικής εκπαίδευσης, των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, της ΠΣΕΜ και της Παιδοβουλής με θέμα την Βία και Παραβατικότητα.
Ερωτηθείς για το τι αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη, ο κ. Νικηφόρου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι κατά τη σύσκεψη πάρθηκαν αποφάσεις ομόφωνα και πρόσθεσε ότι αποφάσισαν να πάνε με κοινό πλαίσιο στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όπως και να ζητήσουν κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, γιατί το θέμα τους αφορά όλους από κοινού .
Σε ερώτηση αν θα αποστείλουν κάποια επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας κοινή συνάντηση για τα θέματα βίας και παραβατικότητας, ο κ. Νικηφόρου ανέφερε ότι έγινε  τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Παιδείας.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Νικηφόρου είπε ότι το κοινό πλαίσιο θα είναι θέσεις, τις οποίες θα ζητούν να υλοποιηθούν κυρίως στην πλειονότητα τους την νέα σχολική χρονιά, όπως την τοποθέτηση περιφράξεων και θυροτηλεφώνων πριν ξεκινήσουν τα σχολεία , την τοποθέτηση ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε σχολικές μονάδες, η μελέτη της αύξησης του αριθμού των Συμβούλων των ΣΕΑ για να είναι ικανοποιητικός ο αριθμός τους μέσα στα σχολεία.
Ένα άλλο μέτρο, συνέχισε ο κ. Νικηφόρου, είναι τα διάφορα προγράμματα που γίνονται για εναλλακτικές μορφές μάθησης να επεκταθούν και να ενισχυθούν, καθώς και η αλλαγή της νομοθεσίας για να βοηθιούνται οι μαθητές έστω κι αν διαφωνεί η οικογένεια τους όταν κρίνεται ότι είναι αναγκαίο.
Καταλήγοντας, ο κ. Νικηφόρου είπε ότι η σημερινή συνάντηση κινήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter25