Λ. Χριστοφόρου: Ήταν ομόφωνη η απόφαση του ΔΗΣΥ για την πρόταση αναστολής της Ιατρικής Σχολής


Με ομόφωνη απόφαση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού ενέκρινε σήμερα την πρόταση νόμου του μέλους της Ανδρέα Θεμιστοκλέους για αναστολή της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου που είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το θέμα συζητήθηκε πριν από την έναρξη της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής εν μέσω ψιθύρων περί διαφωνιών στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Με ομόφωνη απόφαση λήφθηκε η απόφαση» τόνισε στο Paideia-Νews.com  ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.  «Με ομόφωνη απόφαση» ήταν η απάντηση του κ. Χριστοφόρου εκ νέου στο ερώτημά μας, αν υπήρξαν διαφωνίες επί της πρότασης.

Όπως μας είπε ο κ. Χριστοφόρου, το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Επιτροπή Παιδείας και μετά θα ακολουθήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια.       

Ανακοίνωση ΔΗΣΥ 

"Η Κοινοβουλευτική  Ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού έχει καταθέσει Πρόταση Νόμου  του βουλευτή της κ. Ανδρέα Θεμιστοκλέους, με στόχο να ανασταλεί η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Η απόφαση αυτή κρίνεται απαραίτητη μέσα στις έκτακτες οικονομικές συνθήκες και τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας.  Διότι η λειτουργία αυτής της συγκεκριμένης σχολής, όσο κι αν είναι αναμφίβολα χρήσιμη, συνεπάγεται υπέρμετρο κόστος για το κράτος.
Η σκοπούμενη αναστολή θα διαρκεί έως ότου  λήξει το συμφωνημένο Πρόγραμμα Εξυγίανσης της οικονομίας.  Παράλληλα η Βουλή θα ζητήσει από την εκτελεστική εξουσία να ληφθεί μέριμνα – και εν  ανάγκη θα  γίνει σχετική νομοθετική ρύθμιση – ούτως ώστε στους επιτυχόντες στις εισαγωγικές εξετάσεις που θα εξασφάλιζαν θέση γι αυτή  τη συγκεκριμένη σχολή, να δοθούν πλήρεις υποτροφίες στο πλαίσιο του ΙΚΥ προκειμένου να κάνουν ανάλογες σπουδές στο εξωτερικό".

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










318