Μαππουρίδης: Εκφράζω τη διαφωνία μου για την απαξιωτική αναφορά Θεμιστοκλέους στα Πανεπιστήμια


Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίκκος Μαππουρίδης, με νέα γραπτή δήλωσή του εκφράζει για δεύτερη φορά τη  διαφωνία του με το συνάδελφό του Ανδρέα Θεμιστοκλέους. Αναφέρει στη δήλωση του:

   «Χωρίς περιστροφές, εκφράζω τη διαφωνία μου στην απαξιωτική αναφορά του Α. Θεμιστοκλέους στην ομιλία του στον προϋπολογισμό για το ρόλο των Πανεπιστημίων της Κύπρου και τη σημασία της μόρφωσης και εκπαίδευσης των νέων.

Α. Θεμιστοκλέους: «Καταστραφήκαμε, διότι η πανεπιστημιακή μας εκπαίδευση αναπτύχθηκε, όχι στη βάση των δεδομένων της χώρας, των αντοχών και αναγκών της κοινωνίας, της αγοράς και της οικονομίας, αλλά εική και ως έτυχε και στη βάση ποιοι ήθελαν να διοριστούν και να διορίζουν και ποιοι ήθελαν να πλουτίζουν. Αποτέλεσμα αυτού του εγκλήματος είναι να παράγουμε χιλιάδες ανέργους που ο καθένας κοστίζει στον λαό 80 χιλιάδες ευρώ και άλλες τόσες στην οικογένειά του, που η οικονομία, η βιομηχανία και η αγορά δεν πρόκειται ποτέ να τους απορροφήσει και ούτε και στο εξωτερικό υπάρχει δυνατότητα εργοδότησής τους. Και μην ακούσω το βλακώδες «ας κάμουν κάτι άλλο», γιατί τότε θα ρωτήσω, αυτό το κάτι άλλο, γιατί ως κράτος αποτύχαμε να τους το υποδείξουμε από νωρίς»

Η θέση του παραβλέπει το αναμφισβήτητο γεγονός πως όταν δεν προσφέρονται θέσεις σε δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της  Κύπρου, οι νέοι είτε μεταβαίνουν στο εξωτερικό για σπουδές είτε φοιτούν σε ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας  εκπαίδευσης με δίδακτρα πέραν των 8000 ευρώ ετησίως. Είμαι βέβαιος πως η θέση του κ. Θεμιστοκλέους δεν αποβλέπει στην ενίσχυση των ιδιωτικών κολλεγίων και πανεπιστημίων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










178