Μαθητές του Γυμνασίου Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου, Π. Λακατάμειας χαρτογραφούν τους ιερούς τόπους μας


Σήμερα  Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013, οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Πάνω Λακατάμειας, που έλαβαν μέρος στη Χαρτογραφική μελέτη των ιερών τόπων της Κύπρου, επισκέφθηκαν την Ιερά Αρχιεπισκοπή. Η επίσκεψη σκοπό είχε τη γνωριμία με το Θρησκευτικό Κέντρο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Κύπρου και ακολούθως, την παρουσίαση της μελέτης τους, μαζί με τον καθηγητή της Γεωγραφίας, Γεώργιο Σεκκέ, στο Γραφείο του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Η μελέτη ξεκίνησε το περασμένο Φθινόπωρο και έφθασε σε ένα αξιόλογο στάδιο, που μπορεί να δημοσιευθεί και να χρησιμοποιηθεί από τους επισκέπτες του διαδικτύου.

Η πολύτιμη εργασία θα συνεχιστεί και κατά τη νέα σχολική χρονιά 2013-14, οπότε και θα ολοκληρωθεί και στην τελευταία λεπτομέρεια. Ο χρήστης της μελέτης έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί όλα τα Μοναστήρια και τις Εκκλησίες της Κύπρου και να αναζητήσει υλικό και πληροφορίες, οι οποίες αναρτήθηκαν από τα ίδια τα παιδιά κατόπιν καθοδήγησης και έρευνας σε συνεργασία με τον αρμόδιο καθηγητή του μαθήματος της Γεωγραφίας και σε επικοινωνία και με καθηγητές άλλων ειδικοτήτων.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος παρακολουθεί και συνεργάζεται τόσο με το καθηγητή κ. Σεκκέ, όσο και με τους μαθητές από την πρώτη στιγμή, επαίνεσε τα παιδιά και συνεχάρη όλους τους συντελεστές για τον κόπο και την προσπάθεια. Επίσης, ευχαρίστησε, τη διεύθυνση του Γυμνασίου για τη συνεργασία και την ενθάρρυνση των παιδιών να ετοιμάσουν αυτή την πολύτιμη Χαρτογραφική μελέτη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










158