Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση Καθηγητών Οικιακής Οικονομίας – Αγωγής Υγείας


Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Συνδέσμου Καθηγητών Οικιακής Οικονομίας – Αγωγής Υγείας που πραγματοποιήθηκε στο Αίθριο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 26 Σεπτεμβρίου 2013, στις 12το μεσημέρι, με θέμα «Η ανακύκλωση το ρίχνει στη μόδα».

Οι παρευρισκόμενοι στην έναρξη της εκδήλωσης (βουλευτές, λειτουργοί κυβερνητικών και άλλων υπηρεσιών, μαθητές/τριες, γονείς, καθηγητές/τριες) είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στον εκθεσιακό χώρο της Βουλής δημιουργίες των μαθητών/τριών που κατασκευάστηκαν με ανακυκλώσιμα υλικά στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας – Αγωγής Υγείας. Επιπρόσθετα θαύμασαν τις ενδυμασίες και τα αξεσουάρ που προβλήθηκαν από μαθήτριες κατά τη διάρκεια της επίδειξης μόδας που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο. Η έκθεση παράμεινε ανοικτή μέχρι τις 2 Οκτωβρίου. Πολλές ομάδες μαθητών/τριών από διάφορα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αίθριο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Είχαν επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο της  Βουλής από λειτουργούς της.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθηγητών Οικιακής Οικονομίας – Αγωγής Υγείας Σύλια Λουκαΐδου μιλώντας στην εκδήλωση είπε μεταξύ άλλων:

«Οι δραστηριότητες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του αναλυτικού προγράμματος του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας – Αγωγής Υγείας. Οι διδακτικές προσεγγίσεις  του μαθήματός μας, το οποίο είναι εργαστηριακό, προβληματίζουν, κινητοποιούν το ενδιαφέρον, προκαλούν και οδηγούν το μαθητή σε διερεύνηση και δράση. Η καλλιτεχνική τάση των μαθητών και των μαθητριών μας καλλιεργείται σε ένα κλίμα δημιουργικό όπου κυριαρχούν η αλληλεπίδραση, η συνεργασία και η πρωτοβουλία.

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση έχει ως στόχο να εξοικειώσει τα παιδιά με τη διαδικασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης, καθώς και να αναδείξει την αναγκαιότητα να γίνει η ανακύκλωση καθημερινή συνήθεια όλων με τρόπο δημιουργικό και διαδραστικό. Παράλληλα, προωθείται η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών μας σε θέματα που άπτονται των απορριμμάτων και των επιπτώσεών τους στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, μέσω ολιστικής προσέγγισης και βιωματικής μάθησης».

Ένα από τα μελήματα του Συνδέσμου Καθηγητών Οικιακής Οικονομίας -  Αγωγής Υγείας είναι να αναδεικνύει και να επιβραβεύει τις δημιουργικές εργασίες των μαθητών και μαθητριών που γίνονται πάντα σε συνεργασία με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες του κλάδου μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










189