Με το πιστόλι στον κρόταφο οι βουλευτές. Εκβιασμοί για απώλεια των μισών καταθέσεων


    Η πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας προς το Γολγοθά ξεκινά απόψε από το Προεδρικό και καταλήγει αύριο στη Βουλή όπου θα γίνει η «σταύρωση», σε ένα σταυρό, που η Κύπρος θα μείνει πέραν των δέκα χρόνων πληρώνοντας ακριβό τίμημα. Το  www.paideia-news.com μεταφέρει όλο το παρασκήνιο και τους εκβιασμούς των Ευρωπαίων σε βάρος της Κύπρου.

 Όπως πληροφορούμαστε, ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας θα προσπαθήσει να πείσει απόψε τα κόμματα ότι βρέθηκε μπροστά σε εκβιασμό και ότι δεν είχε άλλη επιλογή από την αποδοχή του σχεδίου κουρέματος.

Όμως το κυριότερο σημείο που τίθεται από το πρωί υπό μορφή εκβιασμού είναι το ότι σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το σχέδιο, η Κύπρος θα οδηγηθεί σε πτώχευση και οι καταθέτες θα χάσουν τα μισά χρήματα τους που έχουν στις τράπεζες. Σύμφωνα με το εφιαλτικό αυτό σενάριο, που προβάλλεται έντονα σε περίπτωση πτώχευσης, οι καταθέτες θα μπορούν να πάρουν τα μισά λεφτά τους, όχι αμέσως, αλλά αργότερα

Καταληκτικά το μεγάλο δίλημμα που θα τεθεί ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας και του λαού υπό μορφή εκβιασμού είναι: Ή δέχεστε το σχέδιο και χάνετε το 10% των καταθέσεων σας  ή  πτωχεύουμε ως κράτος και χάνετε το 50% των καταθέσεων σας.

 Μάλιστα, στον εκβιασμό, σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το σχέδιο, περιλαμβάνεται και το εφιαλτικό σενάριο, οι τράπεζες να μην ανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα, επειδή δε θα έχουν χρήματα και αυτό επειδή θα κλείσει η στρόφιγγα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που κρατά στη ζωή τις κυπριακές τράπεζες.

Μετά την αποψινή ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στις 9.30, στο Προεδρικό σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Αμέσως μετά στις 11.30 θα ακολουθήσει στη Βουλή ενημέρωση όλων των βουλευτών από το Νίκο Αναστασιάδη, σε μια ύστατη προσπάθεια υπερψήφισης του σχεδίου. Η πιο κρίσιμη συνεδρία θα είναι αυτή της Ολομέλειας της Βουλής που θα πραγματοποιηθεί στις 4, οπόταν θα ληφθεί η μεγάλη απόφαση. Δηλαδή είτε το «ναι» είτε το «όχι» στο κούρεμα των καταθέσεων.   

Οι διαβουλεύσεις απόψε και αύριο θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου για την επόμενη δεκαετία.  Όποια και να είναι η απόφαση.       




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










185