Μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου


Στις 10 Απριλίου 2019 και ώρα 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Λανίτειο Θέατρο η μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου με τίτλο:

«Στην Οθόνη των Ονείρων μας», πουείναι αφιερωμένη στην αγάπη των συμπολιτών μας  για τον κινηματογράφο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δράση του προγράμματος ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.

Διαχρονικός στόχος του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου είναι ο διαπολιτισμικός διάλογος, η ενίσχυση της ενεργού πολιτότητας καθώς και η επαφή και η ενασχόληση των νέων μας με τις τέχνες, τα γράμματα, τον πολιτισμό και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Ο κινηματογράφος,  αδιαμφισβήτητα, είναι μια τέχνη, που αγγίζει τις ψυχές και τις γεμίζει με φως, χρώμα, εικόνες και μουσική. 

Σε ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο, με συνοδοιπόρους μαθητές και καθηγητές, το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, επιχειρεί  μέσα από χορό, μουσική, προβολές και δρώμενα να ζωντανέψει αθάνατες και  αξέχαστες  δημιουργίες της 7ης Τέχνης.Η περιδιάβασή στην «Οθόνη των Ονείρων μας» αρχίζει από τις αρχές της δεκαετίας του ’30, κάνει σταθμό στον ελληνικό  κινηματογράφο της δεκαετίας του ’60, τότε που ολόκληρη η Λεμεσός συνέρρεε στους κινηματογράφους  της εποχής, στο Ελλάς, το Παλλάς ή το Γιορδαμλή και στέκεται με σεβασμό σε σημαντικές στιγμές του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου κινηματογράφου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











168