Μέρες Σταδιοδρομίας: Ενημέρωση Εθνοφρουρών για προγράμματα σπουδών


Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής θετικών κινήτρων του Υπουργείου Άμυνας που στοχεύει στο να καταστήσει τον χρόνο της στρατιωτικής θητείας όσο το δυνατόν πιο χρήσιμο και παραγωγικό, εγκαινιάζεται φέτος ένας νέος θεσμός, οι «Μέρες Σταδιοδρομίας». Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, το Υπουργείο Άμυνας επιδιώκει να δώσει την ευκαιρία στους εθνοφρουρούς να ενημερωθούν για τα προσφερόμενα προγράμματα όλων των πανεπιστημίων του τόπου καθώς επίσης και για τις ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης.

Οι «Μέρες Σταδιοδρομίας» που θα έχουν τη μορφή ενημερωτικών ημερίδων, θα πραγματοποιηθούν σε επτά στρατόπεδα σε παγκύπρια κλίμακα από τις 19 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2015.Στην πρόσκληση, για να παρουσιάσουν τα προγράμματα τους στις ενημερωτικές ημερίδες, ανταποκρίθηκαν θετικά όλα τα πανεπιστήμια (δημόσια και ιδιωτικά) όπως και τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) που λειτουργούν στην Κύπρο. Στον χώρο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι ημερίδες, θα παρέχεται η δυνατότητα λειτουργίας περιπτέρων στα οποία το κάθε πανεπιστήμιο θα μπορεί να παρουσιάσει έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό.

 

Στόχος του Υπουργείου είναι να κρατήσει τους νέους κοντά στην εκπαιδευτική διαδικασία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη πιλοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως φοίτησης. Στο πιλοτικό πρόγραμμα συμμετέχουν αυτή τη στιγμή περίπου 100 εθνοφρουροί ενώ θα είναι ανοικτό για όλους από τον Σεπτέμβριο 2015.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










698