Μέρες Σταδιοδρομίας: Εθνοφρουροί ενημερώθηκαν για προγράμματα σπουδών των κυπριακών πανεπιστημίων


Ενημερωτική Ημερίδα στο πλαίσιο του νέου θεσμού «Μέρες Σταδιοδρομίας» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Λεμεσού. Ανάλογες Ημερίδες έχουν πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες μέρες σε όλες τις επαρχίες, με στόχο την ενημέρωση των εθνοφρουρών για τα προγράμματα σπουδών των πανεπιστημίων της Κύπρου, καθώς και για ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης.

Ο νέος αυτός θεσμός εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της νέας Πολιτικής Θετικών Κινήτρων, την οποία εγκαινίασε φέτος το Υπουργείο Άμυνας και που στόχο έχει, μέσα από μια σειρά νέων πρωτοβουλιών και δράσεων, να καταστεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας όσο το δυνατόν πιο χρήσιμος και παραγωγικός για τους εθνοφρουρούς, αλλά και να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της φυγοστρατίας.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου, καθώς και τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Στη σημερινή Ημερίδα παρευρέθη ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και συνομίλησε με τους εθνοφρουρούς.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


463