Μετά τη φουρτούνα της απεργίας, σε... ήρεμα νερά η πρεμιέρα των Πανελλαδικών


ΑΘΗΝΑ-  Ένα χαρούμενο ξεκίνημα επιφύλαξε χτες η Επιτροπή των Πανελλαδικών Εξετάσεων στους υποψηφίους που διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Τα παιδιά κλήθηκαν να διαπραγματευθούν το θαυμάσιο κείμενο του καθηγητή Γιώργου Γραμματικάκη με τίτλο «Ένας αστρολάβος του Ουρανού και της Ζωής», που αφορά στη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.

Οι υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν χθες κλήθηκαν να διαπραγματευθούν το κείμενο του καθηγητή Γιώργου Γραμματικάκη με τίτλο «Ενας αστρολάβος του Ουρανού και της Ζωής», που αφορά στη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον

Και το θέμα της έκθεσης ήταν εύκολα διαπραγματεύσιμο, καθώς ζητήθηκε από τους μαθητές να αναλύσουν τις απόψεις τους για τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η έλλειψη σεβασμού του ανθρώπου προς το φυσικό περιβάλλον και να προτείνουν τρόπους με τους οποίους μπορεί να αποκατασταθεί η σχέση αυτή. Οι μαθητές δήλωσαν ευχαριστημένοι από το θέμα, ενώ και οι καθηγητές εκτίμησαν ότι οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι θα μπορέσουν να κατακτήσουν υψηλές βαθμολογίες.

Σύμφωνα με τους φιλολόγους, στους καλούς μαθητές τα θέματα φάνηκαν οικεία και βατά και μπορούσαν με άνεση να ανταποκριθούν. Τα ερωτήματα κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα της ύλης και μάλιστα παρατηρείται το γεγονός ότι οι ασκήσεις θεωρίας προέρχονται κυρίως από τη διδαγμένη ύλη της Α' και της Β' Λυκείου.

Είναι διατυπωμένες με σαφήνεια, χωρίς να αφήνουν περιθώρια στον υποψήφιο για παρερμηνείες. Ως προς το ερώτημα Γ1, αυτό προέρχεται καθαρά από την ύλη της Γ' Λυκείου.

Ευχές έδωσε χθες στους υποψηφίους και ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος τονίζοντας: «Οι Πανελλαδικές άρχισαν στην ώρα τους, όπως είχαμε δεσμευθεί εξαρχής, και η πρώτη μέρα εξελίχθηκε ομαλά, χωρίς προβλήματα. Σε αυτό συνέβαλαν όλοι. Θέλω, όμως, να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους τους εκπαιδευτικούς που άσκησαν τα καθήκοντά τους με υποδειγματικό τρόπο».

Από το» ΕΘΝΟΣ»  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










153