Μετά τους καθηγητές και οι δάσκαλοι αποφασίζουν απεργίες στην Ελλάδα


ΑΘΗΝΑ-  Κοινό απεργιακό μέτωπο δημιουργείται στο χώρο της Παιδείας, καθώς μετά την απόφαση των καθηγητών δημόσιων σχολείων για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και των καθηγητών ιδιωτικών σχολείων για 48ωρη στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, τη σκυτάλη παίρνουν οι δάσκαλοι, οι οποίοι πρόκειται να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους για τη μορφή των κινητοποιήσεών τους την Πέμπτη.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι πρόεδροι των τριών ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ και ΔΟΕ) την Τετάρτη ανέφεραν ότι στόχος είναι ο συντονισμός των κινητοποιήσεων.
Εκ μέρους της ομοσπονδίας των δασκάλων, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Χαράλαμπος Κόκκινος δεσμεύθηκε για κοινό βηματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας.
«Φέτος δεν έγινε ούτε ένας μόνιμος διορισμός, 8.500 αναπληρωτές είναι άνεργοι. Το υπουργείο υποθηκεύει το μέλλον του ολοήμερου σχολείου και οι μετατάξεις γεννούν μια σειρά από αδικίες» σημείωσε.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η ΔΟΕ, τα κενά στα δημοτικά σχολεία φτάνουν τα 5.246, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη κατηγορεί το υπουργείο για «αλχημείες» στο θέμα της κάλυψης των κενών.

Ο υπουργός Παιδείας, πάντως, απέσυρε την τροπολογία από το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο που προέβλεπε ότι σε «εξαιρετικές περιπτώσεις» ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα μπορεί να αυξηθεί κατά 10%.

Υπενθυμίζεται, ότι η αναλογία σήμερα είναι ένας δάσκαλος ανά 25 μαθητές




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










686