ΜΕΤΩΠΟ ΗΒ: Μποϊκατάρετε την εκδήλωση του British Council


«Πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση του British Council στα κατεχόμενα, παρά τις επίμονες προσπάθειες τόσο του Κινήματος μας, όσο και των υπόλοιπων φοιτητών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, με μοναδικό σκοπό την ακύρωση της εκδήλωσης ή τουλάχιστον την απόσυρση όσων περισσότερων πανεπιστημίων θα λάμβαναν μέρος.
Η κινητοποίηση των στελεχών του ΜΕΤΩΠΟΥ την Παρασκευή ήταν άμεση. Με την σύνταξη και αποστολή επιστολών τόσο στο British Council όσο και στο κάθε πανεπιστήμιο ξεχωριστά, προσπαθήσαμε να τους ευαισθητοποιήσουμε για το εθνικό μας θέμα. Οι ανακοινώσεις μας τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και στην ιστοσελίδα μας έτυχαν άμεσης ανταπόκρισης από τους συνειδητοποιημένους φοιτητές και από ανεξάρτητα σύνολα τα οποία συνέδραμαν τα μέγιστα στην υλοποίηση του σκοπού μας. Αξιόλογη ήταν και η άμεση κινητοποίηση διαφόρων Societies στα συμμετέχοντα πανεπιστήμια, τα οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την επαίσχυντη ενέργεια του British Council όπως επίσης και οι μεμονωμένες περιπτώσεις φοιτητών που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την επίτευξη του σκοπού μας. Τα αποσυρθέντα πανεπιστήμια είναι το University of Lancaster, City University London και το Swansea University.
Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε, είτε από τα ΜΜΕ που αρνήθηκαν να προβάλλουν την προσπάθεια μας, είτε από ιδιωτικές εταιρείες που στο βωμό του χρήματος θυσιάζουν ζητήματα που άπτονται του Εθνικού θέματος, εμείς αγωνιστήκαμε με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Είναι καταδικαστέο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς εθελοτυφλούν σε τέτοιες περιπτώσεις και προτιμούν την εξυπηρέτηση των μικροκομματικών τους συμφερόντων, όπως επίσης και η ύπουλη υπονόμευση εκ μέρους κάποιων κύκλων της όλης προσπάθειας.
Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου χαιρετίζει την άμεση ανταπόκριση και την ενθουσιώδη προσπάθεια όλων όσων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για άμεση ακύρωση της εκδήλωσης. Η νεολαία έχει αποδείξει για άλλη μια φορά ότι θα βρεθεί ανάχωμα στα σχέδια οποιουδήποτε υπονομεύει το εθνικό της συμφέρον. Εις ένδειξη διαμαρτυρίας καλούμε όλους τους υποψήφιους φοιτητές των βρετανικών πανεπιστημίων και το ευρύτερο κοινό να μποϋκοτάρουν την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton στην Λευκωσία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










181