Μέχρι τον Απρίλιο θα τοποθετηθούν ανεμιστήρες σε σχολεία Δημοτικής και Μέσης στη Λάρνακα


Μέχρι τα μέσα Απριλίου θα έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης της Λάρνακας, που δεν διαθέτουν, ανεμιστήρες με στόχο να απαμβλυνθεί το πρόβλημα που παρουσιάζεται τους μήνες Μάιο και Ιούνιο με τις ψηλές θερμοκρασίες.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Ιωάννης Φιλίππου «κατά τη τελευταία επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στην πόλη μας, θέσαμε υπόψη το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στα σχολεία, τα οποία δεν διαθέτουν ανεμιστήρες στις αίθουσες διδασκαλίας. Η μη ύπαρξη ανεμιστήρων στα σχολεία έχει ως αποτέλεσμα οι μαθητές να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους λόγω της ζέστης που υπάρχει τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού, δηλαδή το Μάιο και τον Ιούνιο».
Πρόσθεσε ότι «ο Υπουργός έδωσε στη Σχολική Εφορεία Λάρνακας την έγκριση δαπάνης ούτως ώστε να τοποθετηθούν ανεμιστήρες σε όσες αίθουσες διδασκαλίας δεν διαθέτουν».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Φιλίππου ανέφερε ότι «η δαπάνη για την τοποθέτηση ανεμιστήρων στις αίθουσες διδασκαλίας των σχολείων της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης ανέρχεται στις 120 χιλιάδες ευρώ. Εντός των επόμενων εβδομάδων θα προκηρυχθούν προσφορές με στόχο ο επιτυχών προσφοροδότης να αρχίσει τις απαραίτητες εργασίες για τοποθέτηση των ανεμιστήρων και λειτουργία τους μέχρι τα μέσα Απριλίου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










165