Μητροπολίτης Αθανάσιος: Αυξάνονται οι άποροι μαθητές που βοηθά η Μητρόπολη Λεμεσού


Τριπλάσιους αριθμούς καταγράφουν, από πέρσι, τα προγεύματα που προσφέρει η Μητρόπολη Λεμεσού σε άπορους μαθητές, ενώ τα γεύματα σε πολίτες που δεν έχουν πλέον να φάνε, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν διπλασιαστεί.

Τα δεδομένα αυτά κατέθεσε σήμερα ο Μητροπολίτης Αθανάσιος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Μητρόπολης, για σειρά φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, που οργανώνει η ΠΟΕΔ Λεμεσού και η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού, με στόχο την οικονομική ενίσχυση του ταμείου της Μητρόπολής Λεμεσού για τα προγεύματα των άπορων μαθητών.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Λεμεσού ανέφερε πως, ενώ πέρσι τα προγεύματα σε άπορους μαθητές ήταν 480, φέτος ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 1312, ενώ εάν συνυπολογιστεί και ο αριθμός προγευμάτων που δίνονται από κάποιες άλλες ενορίες, αυτός φτάνει τα 1450 προγεύματα την ημέρα.

Την ίδια ώρα, η προσφορά γευμάτων της Μητρόπολης σε πολίτες που δεν έχουν πλέον την οικονομική ευχέρεια να εξασφαλίσουν ένα πιάτο με φαγητό έχει διπλασιαστεί σε 600 γεύματα, από 300 που ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στον αριθμό αυτό, συνέχισε ο Μητροπολίτης Αθανάσιος, δεν συμπεριλαμβάνονται τα 200 με 300 άτομα που παίρνουν μαζί τους ενδύματα, τρόφιμα και χρήματα.

 Εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο λαός μας, "που έχει περάσει χειρότερες δυσκολίες", θα αξιοποιήσει προς το καλό του την παρούσα δυσκολία, ο Μητροπολίτης Αθανάσιος έστειλε το μήνυμα "να μην γίνουμε μοιρολάτρες, να μην γίνουμε απαισιόδοξοι και ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες με τη βοήθεια του Θεού".

Για τις εκδηλώσεις που οργανώνονται προς ενίσχυση του ταμείου της Μητρόπολης, μίλησαν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Λεμεσού, Μάριος Παντελή και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού, Πολύκαρπος Βλάχος.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, με αιμοδοσία στην αίθουσα κατηχητικών εκδηλώσεων, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Χαβούζας, μετά το πέρας της λειτουργίας και συνεχίζονται την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, με ποδοσφαιρική συνάντηση δασκάλων και οργανωμένων γονέων, στο γήπεδο της ΣΕΚ Αγίου Αθανασίου. Το Σάββατο και την Κυριακή 26 και 27 Ιανουαρίου θα δοθούν στο ΚΖ Δημοτικό Σχολείο, στις 16:00 και 11:00 αντίστοιχα, δυο θεατρικές παραστάσεις του έργου "Τουραντώ, η σκληρόκαρδη βασιλοπούλα της Κίνας", από τη θεατρική Ομάδα της ΠΟΕΔ Λεμεσού "Επισκήνιο". Η είσοδος, τόσο για τον ποδοσφαιρικό αγώνα, όσο και για τη θεατρική παράσταση θα είναι πέντε ευρώ.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










237