Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψαν Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ


 Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψαν την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πτυχιούχων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ), στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στη Λάρνακα. Σκοπός του Μνημονίου είναι να παρέχει το πλαίσιο για συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και του ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ στους τομείς της Εκπαίδευσης, της Έρευνας, της Επιστήμης, της Καινοτομίας και της Εφαρμοσμένης Εμπειρίας.

Ο γενικός στόχος της συνεργασίας είναι να επιτρέψει τη διάδοση υψηλής τεχνογνωσίας και τη μεταφορά τεχνολογίας στα μέλη των δύο συμβαλλομένων. Τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνεργαστούν σε τομείς όπως είναι η ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων, κοινά προγράμματα έρευνας, στη σύσταση ερευνητικών προτάσεων, στην προσφορά στην κοινωνία και στην επαγγελματική εξέλιξη επαγγελματιών, ακαδημαϊκών και φοιτητών.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus υπέγραψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρής, στην παρουσία του Καθηγητή Ευστάθιου Χριστοδουλίδη και του Υπεύθυνου Εταιρικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου κου Λούκα Αλαμπρίτη, ενώ την  ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ εκπροσώπησαν ο Δρ. Αντώνης Αλεξόπουλος, Πρόεδρος του ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ και ο κος Ανδρέας Ευαγόρου, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου.

Κατά την υπογραφή, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρής, εξέφρασε την εκτίμησή του αλλά και τον ενθουσιασμό του για αυτή τη συνεργασία. Επίσης, δήλωσε ότι επικροτούμε την πρωτοβουλία αυτή, προβλέποντας στην εμβάθυνση των σχέσεων των δύο Συμβαλλομένων σε όλα τα επίπεδα, διδασκαλίας, εκπαίδευσης, μεταφοράς γνώσης, αλλά και παρέμβασης στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Εκ μέρους του ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ, o Δρ. Αντώνης Αλεξόπουλος ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus για την άψογη συνεργασία, δηλώνοντας ότι από πλευράς τους η συνεργασίας με ένα “Leading University” εξυπηρετεί τον επιστημονικό τους ρόλο. Σημείωσε ότι υπάρχει έδαφος για συνεργασία, με πρώτη κίνηση την περαιτέρω και συνεχή επιμόρφωση των μελών τους, εφόσον  προσφέρουμε Μεταπτυχιακά Προγράμματα που καλύπτουν τις ανάγκες τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










508