Μουσικοχορευτικό συναπάντημα Γυμνασίων Κιτίου και Ριζοκαρπάσου


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, το μουσικοχορευτικό συναπάντημα του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου με το Γυμνάσιο Κιτίου.

Η εκδήλωση τελέστηκε, παρουσία του Επαρχιακού Επιθεωρητή Λάρνακας- Αμμοχώστου Δρ Μιχάλη Λοϊζίδη, του Προέδρου της Κοινότητας Κιτίου και Πρόεδρου της Σχολικής Εφορείας Κιτίου κ. Σάββα Ταντή και του Διευθυντή του Γυμνασίου Κιτίου κ. Γιώργου Πασχαλή. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου και επισκέπτες μαθητές, καθηγητές και εκπρόσωποι του συνδέσμου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Κιτίου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τραγούδια και χορούς της Κύπρου, τα οποία ερμηνεύτηκαν από  χορωδιακά και χορευτικά σύνολα κι απ’ τα δύο σχολεία. Ακούστηκαν τραγούδια του Βοηθού Διευθυντή και συνθέτη Λουκά Ξενοφώντος, όπως επίσης και μελοποιημένη ποίηση του Δημήτρη Λιπέρτη από τον καθηγητή Μουσικής και συνθέτη Λάρκο Λάρκου. Οι δύο συνθέτες- μουσικοί συνόδευσαν τα τραγούδια τους στο πιάνο και στο λαούτο αντίστοιχα. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν οι ερμηνείες των καθηγητριών Ρωξάνης Νεοφύτου, στο τραγούδι, και Μαριάννας Μουμτζή, στο κανονάκι, καθώς και της χορευτικής ομάδας του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους, Παναγιώτας Χατζηγιάννη. Τα δύο γυμνάσια ερμήνευσαν από κοινού κάποια τραγούδια και χορούς,  προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Αποσπάσματα από την εκδήλωση: https://www.youtube.com/watch?v=nVFb4NmQWP4

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε ευρεία ξενάγηση- προσκύνημα στην περιοχή της Καρπασίας αλλά και της Αμμοχώστου, που διήρκησε μέχρι το βράδυ, με πρωτοβουλία και επιμέλεια του Διευθυντή του Γυμνασίου Κιτίου κ. Γιώργου Πασχαλή, ο οποίος κατάγεται από τον Άγιο Ανδρόνικο και του Β.Δ.Α΄ κ. Χρίστου Κόκκινου. Οι σταθμοί της επίσκεψης ήταν οι ακόλουθοι: Μονή Αποστόλου Ανδρέα, εκκλησία Αγίου Θερίσου, εκκλησία και χωριό Αγίας Τριάδας Αιγιαλούσης, σπήλαιο κατακόμβη Αγίας Φωτεινής (Άγιος Ανδρόνικος), Αρχαία Σαλαμίνα, τάφος του  Αποστόλου Βαρνάβα, εκκλησία Αγίου Νικολάου  και παραλία Αμμοχώστου στην τοποθεσία «γλώσσα».

Εντυπώσεις μαθητών: “Είμαστε χαρούμενοι για την πρωτοβουλία που ανέλαβε το σχολείο μας να μας πάρει εκδρομή στο Ριζοκάρπασο! Είμαστε εντυπωσιασμένοι από αυτή την πολύωρη εκδρομή, γιατί είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την κατεχομένη μας Κύπρο και να δούμε εκκλησιές και χωριά που ήταν για εμάς άγνωστα. Νιώσαμε μεγάλη συγκίνηση που γνωρίσαμε τους εγκλωβισμένους συμμαθητές και συμπατριώτες μας που αγωνίζονται μέχρι σήμερα. Αυτή η εκδρομή μάς ευαισθητοποίησε και μάς δίδαξε παρά πολλά!» Νεόφυτος Νεοφύτου και Ιβάν Κωνσταντίνου (Γ’ τάξη Γυμνασίου Κιτίου).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











184