Μπαίνει στη β΄φάση Εθνικός Σχολικός Διαγωνισμός για θέματα Ε.Ε – Συμμετέχουν 33 σχολεία


Ο Εθνικός Σχολικός Διαγωνισμός για θέματα Ε.Ε. 2015-2016 μπαίνει αυτή την εβδομάδα (22-26 Φεβρουαρίου) στην δεύτερη φάση του με τις αναμετρήσεις των σχολείων για την ανάδειξη των τεσσάρων επαρχιακών νικητών που θα περάσουν στον μεγάλο τελικό στις 23 Μαρτίου στη Λευκωσία.  Είχε προηγηθεί ένας κύκλος εκπαιδευτικών ημερίδων και εργαστηρίων σε σχολεία που ολοκληρώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2016.

Ο Εθνικός Σχολικός Διαγωνισμός για θέματα Ε.Ε είναι ένα κουίζ γνώσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση που διοργανώνεται για δεύτερη φορά από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. Φέτος παίρνουν μέρος 33 σχολεία από όλη την Κύπρο – το κάθε σχολείο εκπροσωπούν 4 μαθητές της Δευτέρας Λυκείου. Το έπαθλο του διαγωνισμού είναι ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο για 8 μαθητές/τριες και 2 εκπαιδευτικούς.

"Ο διαγωνισμός συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση των μαθητών για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά για προγράμματα όπως το Erasmus+ που τους αφορούν άμεσα" δήλωσε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λευκωσία Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, ενώ ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ανδρέας Κεττής τόνισε: "Μέσα από τον διαγωνισμό, οι μαθητές κατανοούν ότι οι πολιτικές και οι αποφάσεις της ΕΕ τους αφορούν άμεσα και ότι είναι σε θέση να έχουν τη δική τους συμβολή με το να γίνουν ενεργοί πολίτες και να συμμετέχουν σε προγράμματα της ΕΕ".

Το πρόγραμμα των επαρχιακών αναμετρήσεων αυτή την εβδομάδα έχει ως εξής:

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου

Διαγωνισμός Επαρχιών Λάρνακας/Αμμοχώστου

Λύκειο Αγ. Γεωργίου Λάρνακας, 10 π.μ.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου

Διαγωνισμός Επαρχίας Λευκωσίας

Σπίτι της ΕΕ, 9 π.μ.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου

Διαγωνισμός Επαρχίας Λεμεσού

Περιφερειακό Λύκειο Απ. Λουκά Κολοσσίου, 10 π.μ.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου

Διαγωνισμός Επαρχίας Πάφου

Europe Direct Πάφου, Παλιά Ηλεκτρική, 11 π.μ.

Ο κατάλογος των σχολείων που συμμετέχουν φέτος στον διαγωνισμό στο πιο κάτω έγγραφο:




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










175