Νέα μικρή μείωση αδιόριστων συμβασιούχων στη Μέση Εκπαίδευση


Μετά τους χθεσινούς διορισμούς στη Μέση Εκπαίδευσης αρχίζει η προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός όσων συμβασιούχων θα μείνουν χωρίς διορισμό. Το   Paideia-News επιχειρεί σήμερα να δώσει κάποια στοιχεία.

Ένα από τα σημεία που είχαμε θίξει και προηγουμένως  ήταν εκείνο του αριθμού των εκπαιδευτικών που κλήθηκαν ενδιάμεσα του καταλόγου και αναμενόταν η απάντησή τους, αν αποδέχονταν ή όχι το διορισμό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας , γύρω στους 18 δεν απάντησαν, οπότε και δημιουργούνται ισάριθμες θέσεις που πρέπει να πληρωθούν. Οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μεταξύ αυτών δεν περιλαμβάνεται, όπως ήταν φυσικό, κανένας φιλόλογος . Απεναντίας υπάρχουν μια ή δυο θέσεις Μαθηματικών.

Το δεύτερο στοιχείο είναι οι νέες ανάγκες που παρουσιάζονται. Για παράδειγμα, σε συγκεκριμένη επαρχία  παρουσιάστηκαν 4-5 θέσεις  φιλολόγων που πρέπει να πληρωθούν. Ταυτόχρονα, εκκρεμούν άλλες 6-8 θέσεις φιλολόγων για αλλόγλωσσους. Άρα από τον κατάλογο των αδιόριστων φιλολόγων θα πρέπει να αφαιρεθούν γύρω στους 12-13.

Από εκεί και πέρα αναμένονται  με ενδιαφέρον οι πραγματικές ανάγκες, μόλις ανοίξουν τα σχολεία και κάποιες άλλες κινήσεις του Υπουργείου Παιδείας.           




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










155