ΝΕΔΗΣΥ: Ανάγκη για τροποποίηση του υφιστάμενου πλαισίου διορισμών στην εκπαίδευση


Η ΝΕΔΗΣΥ με ανακοίνωσή της καλεί όλες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και οργανωμένα σύνολα, να αντιληφθούν την επιτακτική ανάγκη για τροποποίηση του υφιστάμενου πλαισίου διορισμών, αλλά και την άμεση εφαρμογή των αλλαγών που θα προκύψουν. Επίσης ζητά να παύσει το πιστοποιητικό γέννησης να αποτελεί το βασικό προσόν για διορισμό και ανέλιξη.

Αναφέρει η ΝΕΔΗΣΥ:

«Με ικανοποίηση σημειώνουμε την πρόθεσή του Υπουργού Παιδείας να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε διάλογο για διαμόρφωση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της δημόσιας εκπαίδευσης και ειδικότερα στο σύστημα διορισμού, αξιολόγησης των υφιστάμενων εκπαιδευτικών και επιμόρφωσης.

Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, δηλώνει πως θα εισέλθει στο διάλογο αυτό με κάθε καλή διάθεση. Όπως πράξαμε και στο παρελθόν, καταθέτοντας τις δικές μας εισηγήσεις, κάτι που αργότερα έφθασε να αποτελεί τη βάση του διαλόγου, για το σύστημα διορισμών και τη μεταρύθμιση του, έτσι και τώρα, με διάθεση για επί της ουσίας αλλαγή, θα καταθέσουμε τις δικές μας, εκ νέου εισηγήσεις. Καλούμε όλες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και οργανωμένα σύνολα, να αντιληφθούν την επιτακτική ανάγκη για τροποποίηση του υφιστάμενου πλαισίου διορισμών, αλλά και την άμεση εφαρμογή των αλλαγών που θα προκύψουν.

Οι νέοι επιστήμονες και γενικότερα η κοινωνία μας, απαιτεί όσο το δυνατό πιο άμεσα να μπει σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα διορισμού που να δίνει την ευκαιρία διορισμού στους καλύτερους σε γνωστικό αντικείμενο και προσοντούχους νέους επιστήμονες. Επίσης, απαιτεί, νέες μεθόδους αξιολόγησης που θα επιβραβεύουν πραγματικά τα προσόντα, την παιδαγωγική αξία, μεθόδους διδασκαλίας και θα δίνουν γενικότερα κίνητρα για βελτίωση της αποτελεσματικότητας στη διδασκαλία, αναβαθμίζοντας ποιοτικά το εκπαιδευτικό έργο στα σχολεία μας.

Επιτέλους, ας παύσει το πιστοποιητικό γέννησης να αποτελεί το βασικό προσόν για διορισμό και ανέλιξη. Ακόμη πολύ χρήσιμη είναι και η πρόθεση εκσυγχρονισμού του συστήματος επιμόρφωσης των υφιστάμενων εκπαιδευτικών μας. Είναι καιρός να αναβαθμίσουμε την παιδεία μας και να προσβλέπουμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










191