Νέο ωράριο εργασίας των Δημοσίων Υπαλλήλων και το προσωπικό των γραμματειών στα σχολεία


ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΟΥ*

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Τμήματος Διοίκησης  και Προσωπικού (9/8/2013) όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πλην αυτών της Βουλής θα προσέρχονται  στην εργασία τους μεταξύ των ωρών 8:00 και 9:00. Το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό των  γραμματειών στα σχολεία,  έχουν ενημερωθεί σχετικά  από  αρμόδιο Λειτουργό της υπηρεσίας τους,  το οποίο βασικά θα προσέρχεται στην εργασία του μετά  το τέλος της πρώτης περιόδου των μαθημάτων.

Το ερώτημα εδώ είναι σε τι εξυπηρετεί  η αλλαγή ωραρίου για το συγκεκριμένο κλάδο υπαλλήλων αφού ίσως είναι η μόνη υπηρεσία που δεν έχει υπερωριακή απασχόληση (ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μερικές φορές χρειάζεται  να εργαστούν και Σαββατοκύριακα).  Είναι παντελώς αδιανόητο να εφαρμόζοντα ισοπεδωτικά κάποια μέτρα τα οποία δεν εξυπηρετούν σε τίποτα, αλλά αντίθετα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.

Επιβάλλεται λοιπόν,  το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επιτέλους να αρχίσει να παίρνει ορθολογικές αποφάσεις,  οι οποίες να εξυπηρετούν την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί έχουν άλλα λειτουργήματα να επιτελέσουν,  παρά να απαντούν σε τηλεφωνήματα και να διεκπεραιώνουν γραμματειακές  εργασίες . Σε όσους εργάζονται στα σχολεία είναι καλά γνωστό πως η χρονική περίοδος 7:15-7:45 είναι πολύ σημαντική με αρκετό  φόρτο εργασίας για το γραμματειακό  προσωπικό.

*Διευθυντής Λυκείου Αγίας Φυλάξεως




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










180