Νικήτρια η Τεχνική Σχολή Αυγόρου στον Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων του Ινστιτούτου Κύπρου


Η Τεχνική Σχολή Αυγόρου στέφθηκε νικήτρια στον Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων που διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά την Κυριακή 30 Ιουνίου, το Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, τους Δήμους Πάφου και Γεροσκήπου.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η διεθνής αποστολή από το Πανεπιστήμιο Φιλαδέλφειας της Ιορδανίας, η οποία κέρδισε και το βραβείο καλύτερου σχεδιασμού. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου, ενώ στον πρωτοποριακό αγώνα συμμετείχαν επίσης, η Ελληνική Σχολή PASCAL Λευκωσίας και η ομάδα ιδιωτών Sun-der.

Δεκάδες ντόπιοι και ξένοι παρακολούθησαν το συναρπαστικό αγώνα που διήρκησε τρεις ώρες και διεξήχθη σε ανοικτό δρόμο της Πάφου και της Γεροσκήπου. Η πανηγυρική απονομή των βραβείων στους νικητές πραγματοποιήθηκε στο  Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου.

Ο Άρης Μπονάνος Επίκουρος Καθηγητής του Ινστιτούτου Κύπρου σε θέματα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων, δήλωσε ότι στόχος του αγώνα, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των νέων, αναφορικά με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η ενθάρρυνση τους για ενασχόληση με την έρευνα, την τεχνολογία και την επιστήμη. Ο κ. Μπονάνος επεσήμανε επίσης, ότι τα ηλιακά αυτοκίνητα μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες πάνω από 100 χιλιόμετρα και είναι μια εναλλακτική, πρακτική, οικονομική και εφικτή πηγή μετακίνησης για όλους.

Με την καθιέρωση του αγώνα, το Ινστιτούτο Κύπρου στέλλει το μήνυμα ότι τα ηλιακά αυτοκίνητα, αντιπροσωπεύουν το πράσινο μέλλον, καθώς η ιπποδύναμη τους προέρχεται από τους ηλιακούς συλλέκτες και όχι από συμβατικά καύσιμα, δεν προκαλούν οχληρία και δεν ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, αφού είναι αθόρυβα και δεν εκπέμπουν καυσαέρια από τις εξατμίσεις των μηχανών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










173