Νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στην εκπαίδευση προκαλεί νέο κύκλο συζητήσεων


Σε νέο κύκλο συζητήσεων και διευκρινήσεων στις τάξεις των εκπαιδευτικών  αναμένεται να οδηγήσει νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση με θέμα τις προσλήψεις στην εκπαιδευτική υπηρεσία.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που αποκαλύπτει η ιστοσελίδα StocKWatch:

«Νομοσχέδιο που Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόσφατα την πρόσληψη 740,3 έκτακτων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των συνολικών εκπαιδευτικών αναγκών των δημόσιων σχολείων Δημοτικής, Προδημοτικής, Ειδικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, για τη σχολική χρονιά 2016-2017. 
Οι συνολικές ανάγκες όπως σημειώνεται, ανέρχονται σε 12.070 συνολικά εκπαιδευτικούς.
 
Για να πραγματοποιηθούν οι πρόσθετες προσλήψεις, είναι αναγκαία η τροποποίηση του περί του Προϋπολογισμού Νόμου έτσι ώστε να αυξηθεί ο ανώτατος αριθμός μόνιμων και έκτακτων εκπαιδευτικών που μπορούν να προσλαμβάνονται κατά το οικονομικό έτος 2016.
 
Ο ανώτατος αριθμός πρέπει να αυξηθεί από 11.967 άτομα σε 12.070, αναφέρεται.
 
Παράλληλα, κρίνεται αναγκαίο να αντικατασταθεί η επιφύλαξη που προβλέπει την διατήρηση του ύψους του συνολικού αριθμού των εκπαιδευτικών που θα αποσπαστούν ή των οποίων θα παραχωρηθούν οι υπηρεσίες ή στους οποίους θα ανατεθούν καθήκοντα ειδικού συμβούλου ή συνδετικού λειτουργού εδικής αγωγής και εκπαίδευσης στο ύψος του αντίστοιχου αριθμού για το προηγούμενο σχολικό έτος. 
Συγκεκριμένα προτείνεται όπως επιτραπεί η αύξηση του εν λόγω αριθμού κατά οκτώ εκπαιδευτικούς.
 

Στην αιτιολογική έκθεση του γενικού εισαγγελέα σημειώνεται ότι σκοπός του νομοσχεδίου είναι η κάλυψη των νέων αναγκών που έχουν προκύψει, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου».

Ήδη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού έχει αναρτήσει το δημοσίευμα στο Facebook του με το εξής σχόλιο: «Αυτή η δημοσίευση με ανησυχεί! Πρέπει να τύχει σοβαρής μελέτης και αστραπιαίας διαχείρισης. Θα ενημερώσω πρώτα τους συνεργάτες μου στην ΠΟΕΔ και μετά θα επανέλθω ή επανέλθουμε, για ευνόητους λόγους».

Κληθείς από το Paideia-News δώσει λεπτομέρειες απάντησε ότι δεν θα ήθελε να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη δήλωση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










209