Ντ. Έλληνας: Χαιρετιζουμε την απόφαση του ΥΠΠ για ενίσχυση του Β. Γραμματειακού Προσωπικού


ΚΥΠΕ - Την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να ενισχύσει από την τρέχουσα σχολική χρονιά 2018-2019, τον θεσμό του Βοηθητικού Γραμματειακού Προσωπικού (ΒΓΠ) στα Δημοτικά Σχολεία, ενώ για πρώτη φορά αυτός να εφαρμοστεί και στα Δημόσια Νηπιαγωγεία, χαιρετίζει, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών, Ντίνος Έλληνας.

«Μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έχει επεκταθεί το ωράριο στο Γραμματειακό Προσωπικό της Δημοτικής Εκπαίδευσης. Έξι ώρες την εβδομάδα για να εξυπηρετήσει πέραν της δημοτικής εκπαίδευσης και τρεις ώρες την προδημοτική εκπαίδευση. Είναι μια καινοτομία, είναι μια αρχή εξυπηρέτησης και της προδημοτικής εκπαίδευσης, των διευθύνσεων των σχολείων και αυτό σηματοδοτεί ότι θα έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση και οι γονείς και τα παιδιά στο σχολείο, έστω και με αυτές τις τρεις ώρες. Χαιρετίζουμε αυτή την εξέλιξη. Θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του κράτους για να εφαρμοστεί αυτή η νέα καινοτομία και θα ξεκινήσουμε από την ερχόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Έλληνας είπε ότι η απόφαση αφορά το υφιστάμενο προσωπικό.
«Υπάρχουν κλιμακωτά ωράρια στη δημοτική εκπαίδευση και λανθασμένα ακόμα υπάρχουν γιατί εφαρμόστηκε ένας θεσμός από το 2007. Προσπαθούμε να το διορθώσουμε τώρα με τις συλλογικές συμβάσεις, τις οποίες θα συζητήσουμε με τις συντεχνίες. Είμαστε σε επαφή. Είναι έξι, εφτά κλίμακες. Ξεκινούν από 15 ώρες, 20 ώρες, 25, 30 και τα ολοήμερα ξεχωριστά. Αντιλαμβάνεστε, ότι υπάρχει μια ανομοιογενής κατάσταση και μη δίκαιη κατάσταση για το προσωπικό, το οποίο εργάζεται στις σχολικές εφορείες ως γραμματειακό προσωπικό. Γι’ αυτό εμείς θέλουμε να κάνουμε τέτοια βήματα, έτσι ώστε να έρθουμε πιο κοντά και πιο ισορροπημένα και πιο δίκαια απέναντι στο υπαλληλικό μας προσωπικό. Έχουν καταγραφεί και συμφωνηθεί καθήκοντα για την προδημοτική, τα οποία περίπου είναι τα ίδια με την δημοτική εκπαίδευση και αυτά είναι συμφωνημένα με τις συντεχνίες», συμπλήρωσε.
Ασφάλεια και Υγεία
Για το θέμα ασφάλειας και υγείας, ο κ. Έλληνας είπε ότι έχουν αποσταλεί τα λεφτά τα οποία έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και είναι 10 εκατομμύρια.
«Έχουν σταλεί στις σχολικές εφορείες το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκέμβρη . Έχουμε στείλει εγκύκλιο προς όλες τις σχολικές εφορείες να τροχιοδρομήσουν την προκήρυξη προσφορών, έτσι ώστε οι περιφράξεις και τα θυροτηλέφωνα να υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο τετράμηνο», σημείωσε.
Όπως είπε, έχουν δοθεί συνολικά 17 εκ. με έκτακτη χορηγία, εκ των οποίων 11 εκ. για περιφράξεις και θυροτηλέφωνα και τα υπόλοιπα 6 εκ. για βελτίωση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και πιστοποιητικά καταλληλόλητας των σχολικών μονάδων, παιδότοπους, αθλητικές εγκαταστάσεις, αίθουσες ειδικής εκπαίδευσης.
«Όλα αυτά μαζί είναι περίπου 17 εκατομμύρια. Έχουν σταλεί στις σχολικές εφορείες εγκύκλιοι, κατευθυντήριες γραμμές το πως θα υλοποιήσουν αυτά τα οποία έχουν εγκριθεί και ευελπιστούμε ότι πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς όλα θα υλοποιηθούν και θα υπάρξουν αλλαγές στις σχολικές μονάδες. Είναι αυτό που επιθυμούσαμε όλοι. Τώρα που έχουν διατεθεί τα κατάλληλα κονδύλια, θα δούμε σχολικές μονάδες περιφραγμένες με θυροτηλέφωνα, θα υπάρχουν μέτρα ασφαλείας, τα οποία όλα αυτά θα βοηθούν το πρωί και τους εκπαιδευτικούς αλλά και το βράδυ θα προστατεύουν τις σχολικές μονάδες από βανδαλισμούς, διάφορες ζημιές, κλοπές, και άλλα διάφορα προβλήματα τα οποία έχουμε τις βραδινές ώρες και μιλάμε για όλες τις σχολικές μονάδες σε παγκύπρια βάση», κατέληξε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










252