Ο ΔΗΣΥ χαιρετίζει την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση


Την εισαγωγή του προγράμματος «Επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση» χαιρετίζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, προσθέτοντας ότι οι δεξιότητες της επιχειρηματικότητας είναι «ζωτικής σημασίας» για την Κύπρο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου είχε συνάντηση με τον οργανισμό Junior Achievement Cyprus, στα γραφεία του κόμματος, με την ευκαιρία της εφαρμογής του προγράμματος σε Λύκεια, Τεχνικές Σχολές, Εσπερινά Γυμνάσια και Ιδιωτικά Σχολεία, από τη φετινή σχολική χρονιά.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης, η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Σταυριάνα Κοφτερός είπε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και της οργάνωσης Junior Achievement Cyprus, για την εισαγωγή της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση, σε συνεργασία με τον αντίστοιχο παγκόσμιο οργανισμό Junior Achievement Worldwide.

Συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα αναγνωρίζεται ως καλή πρακτική από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ανέφερε ότι το επιχειρηματικό πνεύμα είναι «ουσιώδες μέρος της ικανότητας μιας χώρας να πετύχει σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη και ολοένα πιο ανταγωνιστική αγορά».

«Ως ΔΗΣΥ ακούραστα θα συνεχίζουμε να τονίζουμε τη σημασία της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας ως βασικά συστατικά ενός νέου μοντέλου για την Κύπρο που θα φέρει ανάπτυξη μέσα από τομείς δραστηριότητας που προφέρουν αξία» είπε η κ. Κοφτερός.

Ευχαρίστησε τέλος τον οργανισμό για την πρόσκληση που της απηύθυνε να συμμετάσχει ως μέντορας στο πρόγραμμα, ενώ κάλεσε την επιχειρηματική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία να αγκαλιάσουν τον θεσμό που, όπως είπε, έμπρακτα επενδύει στο μέλλον την πατρίδας.

Τα μέλη του ΔΣ του Junior Achievement Cyprus, Δημήτρης Χατζησοφόκλη από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και την Helix Business Incubator και Χαράλαμπος Βρασίδας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Διευθυντής του CARDET, ευχαρίστησαν από την πλευρά τους τον ΔΗΣΥ για τη συμπαράσταση στην προώθηση του προγράμματος και την ανταλλαγή απόψεων στα θέματα της προώθησης της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην κυπριακή εκπαίδευση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










285