Ο Γεώργιος Τάσου φαβορί για την προεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής


Οργιώδες παρασκήνιο διαδραματίζεται στο Δημοκρατικό Συναγερμό για την κατάληψη της θέσης του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Τις τελευταίες μέρες, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Οριστική απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Τρίτη, στη διάρκεια της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ. Το paideia-news.com παραθέτει τα δεδομένα όπως είναι σήμερα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Νίκος Τορναρίτης υπέβαλε υποψηφιότητα για να αναλάβει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ και όπως όλα δείχνουν θα κερδίσει τη θέση. Λόγω φόρτου εργασίας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, εγκαταλείπει την προεδρία της Επιτροπής. Ωστόσο όλες οι πληροφορίες το θέλουν να παραμένει ως μέλος της.

Σε περίπτωση που  επιβεβαιωθεί το πρώτο σενάριο, τίθεται θέμα ποιος θα το διαδεχθεί. Όπως έχει καθιερωθεί στο ΔΗΣΥ, σε τέτοιες περιπτώσεις, τον πρόεδρο διαδέχεται ο αρχαιότερος βουλευτής του κόμματος  που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο βουλευτής Γεώργιος Τάσσου. Μάλιστα ο κ. Τάσου φέρεται να έχει και τη συγκατάθεση του Αναπληρωτή Προέδρου Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος θέλει να εφαρμόσει τη διαδικασία που ακολουθείται για τον αρχαιότερο.

Σημειώνεται ότι  ένα σενάριο που υπήρχε ήταν να αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής ο Πρόδρομος Προδρόμου. Ο κ. Προδρόμου υπηρέτησε στην Επιτροπή Παιδείας οκτώ χρόνια, τρία από τα οποία ήταν πρόεδρος. Όμως αυτό το σενάριο τελειώνει αφού δε θα κενωθεί έδρα στην Επιτροπή.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1442