Ο μόνος που μπορεί


ΤΗΣ ΕΒΙΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ*  

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται η πενταετής διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ. Μια διακυβέρνηση, που χωρίς ενδοιασμούς, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καταστροφική τόσο σε πολιτικό, κοινωνικό αλλά και οικονομικό επίπεδο. Μια διακυβέρνηση που έφερε τη Κύπρο στη πιο δυσμενή θέση, που έφερε στο τόπο μας  τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα συσσίτια. Απίστευτο και όμως κάποιοι περίτεχνα κατάφεραν να φέρουν τη Κύπρο της ανάπτυξης και της προόδου σ’αυτό το σημείο. Οι άνεργοι χιλιάδες. Απογοητευμένοι νέοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, γιατί κάποιοι φρόντισαν να ζούμε τα καλύτερα μας χρόνια στη χειρότερη εποχή για τη πατρίδα μας.

Υπάρχει ελπίδα για ένα, τουλάχιστον, πιο αξιοπρεπές μέλλον; Εγώ θεωρώ πως υπάρχει! Υπάρχει και είναι στα χέρια μας. Την Κυριακή όλοι θα κληθούμε στις κάλπες, για την εκλογή του επόμενου Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι γνωστό σε όλους ποιοι είναι οι τρεις κύριοι διεκδικητές της προεδρίας. Δυστυχώς, οι δύο εκ των τριών με πιθανή εκλογή τους θα φέρουν και πάλι το ΑΚΕΛ στη διακυβέρνηση. Δηλαδή κάποιοι θεωρούν πως ακόμη δεν μας έχουν πάρει στο πάτο οι χειρισμοί τους και θα το επιδιώξουν αυτή την πενταετία; Ή μήπως θεωρούν πως την πενταετία του Δ. Χριστόφια δε θρηνήσαμε αρκετά θύματα ή είναι λίγες οι οικογένειες που δυστύχησαν

Πολλοί ισχυρίζονται πως μόνο η εκλογή  του Σ. Μαλά θα φέρει το ΑΚΕΛ στη διακυβέρνηση, για αυτό σε πιθανό σενάριο β’ γύρου πρωταγωνιστικό ρόλο πρέπει να παίξει μόνο ο Γ. Λιλλήκας. Και το ερώτημα εξακολουθεί να εγείρεται. Ο Γ.Λιλλήκας δε θα ζητήσει την στήριξη του ΑΚΕΛ για να εκλεγεί; Δε θα είναι το ΑΚΕΛ συγκυβερνών κόμμα; Προφανώς και θα είναι. Καταλήγοντας έτσι και πάλι στον ίδιο παρονομαστή..

Εγώ δεν θέλω αυτό το μέλλον για το τόπο μου. Δεν μου αξίζει. Δε θέλω πρόεδρο που για αυτόν το λαϊκίζειν εστί φιλοσοφείν. Δε θέλω μεγάλα λόγια. Θέλω πράξεις, υλοποιήσιμες προτάσεις, έργα που θα επανεκκινήσουν την οικονομία, νομοσχέδια που θα φέρουν και πάλι την ανάπτυξη. Όλα αυτά βρίσκονται μόνο στην ατζέντα του Ν. Αναστασιάδη και μπορούν να πραγματοποιηθούν. Είναι ο μόνος που μπορεί να σχηματίσει μια κυβέρνηση, που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο και το μουντό παρόν που ζούμε. Μπορεί να δώσει χρώμα στο μέλλον μας και είμαι σίγουρη πως θα το κάνει με πιθανή εκλογή του.

Την Κυριακή λοιπόν, ας δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον άνθρωπο που μπορεί να ηγηθεί αυτής της κατάστασης. Ας ψηφίσουμε, ελεύθερα σκεπτόμενοι, χωρίς κομματικούς ενδοιασμούς , με μόνο γνώμονα το μέλλον. Άλλωστε είναι γνωστό πως εμείς έχουμε τα πινέλα και τα χρώματα για να ζωγραφίσουμε το μέλλον που μας αξίζει. Καλή ψήφο.

*Πτυχιούχος Χημείας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










177