Ο Ομήρου απένειμε την ανώτατη τιμητική διάκριση της Βουλής στον Γ. Μπαμπινιώτη


 Σε τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016, στις 9.45 π.μ., ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου απένειμε την ανώτατη τιμητική διάκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων, το αργυρό μετάλλιο, στον Καθηγητή Γλωσσολογίας, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσακείων Σχολείων) κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη, για την προσφορά του, μέσω του επιστημονικού του έργου, στη βαθύτερη γνώση, αλλά και στη θωράκιση της ελληνικής γλώσσας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας την εθνική διάσταση του έργου του Γεώργιου Μπαμπινιώτη και τη σημασία της διάσωσης της ελληνικής γλώσσας σε απειλούμενα τμήματα του ελληνισμού, όπως ο κυπριακός ελληνισμός, προσέφερε στον Καθηγητή αντίγραφο αγγείου με ερυθροστιλβωμένη επιφάνεια από τους Βουνούς Κερύνειας της Πρώιμης Χαλκοκρατίας (2100-2000 π.Χ.).

Ο κ. Μπαμπινιώτης, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο της Βουλής καθώς και την Υπηρεσία Ερευνών, Μελετών και Εκδόσεων της Βουλής για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης με τίτλο «Η δύναμη της Ελληνικής ως μητρικής γλώσσας», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες το βράδυ, χάρισε στον κ. Ομήρου το Λεξικό των πιο απαιτητικών λέξεων της Νέας Ελληνικής, το πιο πρόσφατο από τα οκτώ λεξικά που έχει εκδώσει.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










174