Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφέρει τον Νόμο για το ενωτικό δημοψήφισμα στο Ανώτατο Δικαστήριο


Μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφέρει  τον Νόμο για το ενωτικό δημοψήφισμα στο Ανώτατο Δικαστήριο, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος ερωτηθείς τι προτίθεται να κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε σχέση με τον Νόμο που ψήφισε η Βουλή για το ενωτικό δημοψήφισμα, είπε ότι «μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφέρει τον Νόμο στο Ανώτατο Δικαστήριο, διότι η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα λέει ότι ίσως να υπάρχουν θέματα αντισυνταγματικά ως προς την εμπλοκή της μιας εξουσίας στην άλλη».
Ερωτηθείς τι θα κάνει ο Πρόεδρος στην περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει ως αντισυνταγματικό τον Νόμο, ο κ. Παπαδόπουλος συνέστησε αναμονή μέχρι την απόφαση του Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νόμο που ψήφισε η Βουλή, η αρμοδιήτητα του τρόπου εορτασμού των επετείων στα σχολεία καθορίζεται με εγκυκλίους που εκδίδει ο υπουργός Παιδείας. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










161