Ο Χρίστος Μιχαήλ, νέος Κεντρικός Υπεύθυνος της Προοδευτικής Κ.Φ.


«Κατ’ αρχήν, η εκλογή μου στο πόστο του Κεντρικού Υπεύθυνου της Προοδευτικής Κ.Φ αποτελεί μεγάλη τιμή και μεγάλο βάρος ευθύνης για το πρόσωπο μου, αφού η Προοδευτική υπηρετεί τους φοιτητές και το λαό μας πάνω από 40 χρόνια.

Το πρώτο που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι η δράση της Προοδευτικής Κ.Φ, ποτέ δεν ήταν προσωπική υπόθεση του όποιουδηποτε, αλλά αντίθετα συλλογική ευθύνη των 400 και πλέον μελών των διοικητικών συμβουλίων της Προοδευτικης Κ.Φ, σε όλους τους χώρους σπουδών.

Σήμερα η Προοδευτική Κ.Φ σε όλους τους χώρους σπουδών έχει την ευθύνη απέναντι στη νέα γενιά και τους φοιτητές να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων και των διεκδικήσεων. Είναι γεγονός, ότι η νέα γενιά σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αφού το δικαίωμα μας στη μόρφωση και τη δουλειά αμφισβητούνται έντονα. Δυστυχώς, είναι τέτοια η επίθεση που επιχειρείται ενάντια στη νέα γενιά - και αυτή σίγουρα θα κλιμακωθεί ελέω Τροϊκας και όσων ασπάζονται τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές - που έχουμε καθήκον ως φοιτήτριες και φοιτητές της αριστεράς να αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε τα αυτόνοητα.


Επί τη ευκαιρία καλώ εκ μέρους όλων εμάς, τους φοιτητές να συστρατευτούν με την Προοδευτική Κ.Φ, το μεγάλο κίνημα της αριστεράς στα πανεπιστήμια και τους χώρους σπουδών και να γίνουν μέρος του αγώνα για αλλαγή, τόσο των πανεπισημίων και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και της ίδιας της κοινωνίας στο σύνολο της.

Εμείς, τα στελέχη της Προοδευτικής δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι μπορούμε από μόνοι μας να αλλάξουμε και να εκσυγχρονίσουμε την Κυπριακή κοινωνία, να οδηγήσουμε το λαό μας στη λύτρωση της απαλλαγής από την Τούρκικη κατοχή και να φτίαξουμε ένα κόσμο στα μέτρα των οραμάτων μας. Σε αυτή τη συνεχή, επίπονη αλλά όμορφη αγωνιστική πορεία χρειαζόμαστε τον κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, να οραματιστεί, να αγωνιστεί και να κερδίσει για την κοινωνία στο σύνολο της, στα πλαίσια της οργανωμένης μαζικής πάλης στις τάξεις της Προοδευτικής.

Σε αυτούς που μας θέλουν απαθείς και στο δικό μας μικρόκοσμο, αποξενωμένους από το συνάνθρωπο μας και επιφανειακούς στον τρόπο ζωής, εμείς απαντάμε εχόντας ένα και μόνο στόχο: η νέα γενια να βρίσκεται δίπλα και μαζί ο ένας στον άλλο, σε ένα μαζικό και οργανωμένο αγώνα για τον κόσμο που υπέρτατη αξία θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και όχι το προσωπικό οικονομικό κέρδος που φτάνει στο σήμειο σήμερα να σκοτώνει με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για να εξασφαλιστεί».  

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


48