ΟΕΛΜΕΚ: Δεν μας ικανοποιούν τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ το ΚΔΣ της Οργάνωσης αποτιμώντας τα αποτελέσματα της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε τα εξής:

  1. Θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ για να συζητήσει σημαντικά θέματα που απασχολούν την παιδεία και τους εκπαιδευτικούς.
  2. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αποπαγοποίηση 200 θέσεων για μονιμοποίηση συμβασιούχων συναδέλφων.
  3. Θετικό αποτέλεσμα ήταν και η εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Υπουργό Παιδείας να υποδείξει στην ΕΕΥ να δώσει δικαίωμα στους υποψήφιους για αντικαταστάσεις να διεκδικούν θέση σ΄ όλη την ελεύθερη Κύπρο.
  4. Σαφώς αρνητικό είναι το γεγονός ότι μέσα από τη συνάντηση δεν προέκυψε λύση στο πρόβλημα του διορισμού των αδιόριστων συμβασιούχων και εκτάκτων.
  5. Αρνητική ήταν και η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αποπαγοποίηση των προαγωγών, παρά το γεγονός ότι του τονίσαμε πως όλα τα σχολεία είναι διοικητικά υποστελεχωμένα.

Συνολικά θεωρούμε ότι τα αποτελέσματα της συνάντησης εφόσον παραμένουν αδιόριστοι συνάδελφοι και συνεχίζεται η διοικητική υποστελέχωση των σχολείων μας, δεν μας ικανοποιούν». 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










144