ΟΕΛΜΕΚ: Πικετοφορία την Πέμπτη έξω από το Υπουργείο Παιδείας, όχι όμως στάση


Η  ΟΕΛΜΕΚ διοργανώνει την Πέμπτη στις 2 μ.μ. πικετοφορία έξω από το Υπουργείο Παιδείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας  για το μη επαναδιορισμό των συμβασιούχων, όπως υποσχέθηκε η Κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε στο Paideia-News ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου  η Οργάνωση θα αποστείλει αύριο στους διευθυντές επιστολή  με την οποία θα τους καλεί να δώσουν διευκολύνσεις στους καθηγητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Επίσης δεν έγινε δεκτή  η εισήγηση της Επιτροπή Συμβασιούχων, Εκτάκτων και Αντικαταστατών Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης για μονόωρη στάση την ίδια μέρα.

Στο μεταξύ ο κ. Πολυβίου καταγγέλλει ότι σήμερα δεν έγινε δεκτό αίτημα μαθητή να εγγραφεί στο Λύκειο Αποστόλου Μάρκου, επειδή είχαν συμπληρωθεί οι 25 μαθητές και το Υπουργείο Παιδείας δεν έδινε τη άδεια δημιουργίας νέου τμήματος. Ο μαθητής τελικά στάλθηκε στο Λύκειο Λακατάμιας.

Απαντώντας σε ερώτηση μας για τη στελέχωση, ο κ. Πολυβίου ανέφερε ότι αύριο Τρίτη που θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία   θα διαφανούν τα κενά και θα γίνουν οι απαιτούμενες κινήσεις για να καλυφθούν τα κενά. Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ υπολογίζει ότι την Τετάρτη ή την Πέμπτη η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας θα ανακοινώσει νέους διορισμούς, μεταξύ των οποίων, ένα σημαντικό αριθμό φιλολόγων.    




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










167