ΟΕΛΜΕΚ: Τέσσερις προτάσεις για επαναδιορισμό όλων των συμβασιούχων


Η ΟΕΛΜΕΚ με ανακοίνωσή της επαναβεβαιώνει την πάγια θέση της ότι πρέπει να διοριστούν όλοι οι έκτακτοι και συμβασιούχοι καθηγητές και σημειώνει τα ακόλουθα:

«Οι εκπαιδευτικοί με την αποκοπή αλληλεγγύης που τους γίνεται κάθε μήνα πληρώνουν, για να μη μείνουν αδιόριστοι οι συνάδελφοί τους.

Κατά συνέπεια, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο ΥΠΠ πρέπει να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους για διορισμό όλων των συναδέλφων.  Τονίζουμε ότι δεν υποστηρίζουμε να γίνουν διορισμοί χάριν των διορισμών, αλλά διορισμοί που θα αποσκοπούν στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και της εκπαίδευσης που παρέχεται στα παιδιά μας.

Στα πλαίσια αυτά προτείνουμε:

  • Εργαστηριοποίηση των μαθημάτων των Νέων Ελληνικών και Μαθηματικών στην Α’ Γυμνασίου με στόχο την αναβάθμιση της διδασκαλίας των δυο μαθημάτων.
  • Εργαστηριοποίηση των μαθημάτων φυσικών επιστημών (Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας) σε σχολεία που δεν ισχύει, ώστε να μην υπάρχει δυσμενής διάκριση σε βάρος των παιδιών.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών στο μάθημα της δακτυλογραφίας ώστε ο αριθμός να αντιστοιχεί με την υποδομή που υπάρχει στις αίθουσες διδασκαλίας.
  • Αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής.  Προειδοποιούμε ότι λόγω και των πολλών πρόωρων αφυπηρετήσεων, αν δεν προωθηθεί η διαδικασία προαγωγών, στα σχολεία θα επικρατήσει μεγάλη αναστάτωση και την ευθύνη δε θα φέρει η ΟΕΛΜΕΚ.

Επαναβεβαιώνουμε την προηγούμενη απόφαση μας ότι δεν θα αποδεκτούμε ανάθεση καθηκόντων κάτι που είναι παράνομο και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του δημόσιου σχολείου.

Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ θα συνέλθει την ερχόμενη βδομάδα και αφού επανεξετάσει την κατάσταση θα πάρει τις ανάλογες
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


146