ΟΕΛΜΕΚ: Το Υπ. Παιδείας πιέζει ή επιτρέπει τη δημιουργία υπεράριθμων τμημάτων


Η ΟΕΛΜΕΚ με ανακοίνωση της καταγγέλλει ότι ενώ υπάρχουν δεκάδες έκτακτοι και συμβασιούχοι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, παρά τις υποσχέσεις του Υπουργού Παιδείας και του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα διοριστούν όλοι, το ΥΠΠ:

  • Συνεχίζει να πιέζει ή να επιτρέπει τη δημιουργία υπεράριθμων τμημάτων, γεγονός που πλήττει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.  Δυστυχώς, υπεράριθμα τμήματα έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σχολεία όλων των πόλεων.  Ενδεικτικά αναφέρουμε το Λύκειο Δασούπολης, το Α’ Περιφερειακό Γυμν. Νήσου, το Γυμν. Αραδίππου, το Λύκειο Αγ. Γεωργίου Λάρνακας και σε πολλά άλλα σχολεία.
  • Διώχνει μαθητές / τριες από σχολεία της εκπαιδευτικής περιφέρειάς τους, ώστε να μη δημιουργηθούν νέα τμήματα.  Αυτό εκτός από την ταλαιπωρία, δημιουργεί και οικονομική επιβάρυνση και για τις οικογένειες σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης.
  • Σε σχολεία που υπάρχουν ελλείμματα με εντολές των Επαρχιακών πιέζονται εκπαιδευτικοί να αναλάβουν περισσότερες ώρες διδασκαλίας είτε με πίστωση είτε χωρίς αυτήν, αντί να δοθούν οι ανάγκες στην ΕΕΥ και να γίνουν διορισμοί ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν (π.χ. υπάρχουν κενά στην Μουσική στο Γυμν. Σολέας, Κλήρου καθώς και σε άλλα σχολεία).

Συνεχίζοντας, η Οργάνωση καλεί τους Διευθυντές να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και να ενημερώνουν την ΟΕΛΜΕΚ στην περίπτωση που παρουσιάζεται ένα από τα προαναφερθέντα προβλήματα στο σχολείο τους. Παράλληλα καλούμε τους συναδέλφους, όταν περιέλθουν στην αντίληψή τους τέτοια γεγονότα ή τέτοιες ρυθμίσεις να ενημερώνουν την Οργάνωση.

Καλεί τέλος τον ΥΠΠ, να παρέμβει για να θέσει τέρμα σε αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα και να δώσει εντολές να δημιουργηθούν τα νέα τμήματα.  Οι πρακτικές αυτές του ΥΠΠ πλήττουν το Δημόσιο Σχολείο.

Η Γραμματεία θα συνέλθει άμεσα και αφού αξιολογήσει την κατάσταση θα πάρει τις ανάλογες αποφάσεις.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


152