Οι Γονείς Μέσης στηρίζουν την απόφαση ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ για μονόωρη στάση εργασίας σήμερα


Με ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης αναφέρει:

«Μετά λύπης μας έχουμε πληροφορηθεί για το σοβαρό περιστατικό βίας που εξελίχθηκε σε σχολείο της Επαρχίας Λάρνακας και δηλώνουμε ότι καταδικάζουμε σθεναρά τέτοιες ανάρμοστες συμπεριφορές.

Μεταφέρουμε τη συμπαράστασή και συμπάθεια μας προς τον μαθητή και τους εκπαιδευτικούς, που έχουν τραυματιστεί αλλά και στις οικογένειές τους.  Δηλώνουμε επίσης ότι θα στηρίξουμε τις όποιες προσπάθειες για άμεση λήψη μέτρων για αποφυγή μελλοντικών περιστατικών βίας.

Η Συνομοσπονδία κατανοεί την αγανάκτηση των εκπαιδευτικών και στηρίζει την απόφαση  των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ για αποχή από τα μαθήματα, για μία διδακτική περίοδο, σήμερα Τετάρτη.

Εκφράζουμε την βαθιά ανησυχία μας και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά βίας. Για μια ακόμη φορά, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να πάρουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση και κατ’ επέκταση, την οριστική καταπολέμηση τους.

Επαναδιατυπώνουμε την πάγια θέση μας για τοποθέτηση ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία, κάτι το οποίο θα βοηθήσει στην πρόληψη των φαινομένων και θα βοηθήσει τόσο τους μαθητές, όσο και τις οικογένειές τους».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










233