Οι Γονείς Μέσης χαιρετίζουν τις δηλώσεις Χαμπιαούρη περι ανεπαρκών εκπαιδευτικών


Η Συνομοσπονδία χαιρετίζει επίσης τη δήλωση του υπουργού ότι προωθείται σχέδιο αξιολόγησης στο οποίο θα υπάρχει και αξιολόγηση της ψυχικής κατάστασης του εκπαιδευτικού.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία, με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού όπου παραδέχεται ότι υπάρχουν ανεπαρκείς εκπαιδευτικοί που δεν μπορούν να σταθούν μέσα στην τάξη.

"Χαιρετίζει επίσης τη δήλωση του ότι προωθείται σχέδιο αξιολόγησης στο οποίο θα υπάρχει και αξιολόγηση της ψυχικής κατάστασης του εκπαιδευτικού.

Θυμίζουμε ότι το θέμα της Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών έχει προβληθεί κατ’ επανάληψη από την Συνομοσπονδία εδώ και πολλά χρόνια. Οι Γονείς είναι έτοιμοι να στηρίξουν κάθε προσπάθεια για να δοθεί λύση σε αυτό το τόσο μεγάλο θέμα το οποίο πλήττει το κύρος και την αξία του σωστού εκπαιδευτικού και του έργου που επιτελεί. 

Μία σωστή Αξιολόγηση θα πρέπει να είναι δίκαιη και αντικειμενική. Δίκαιη προς τους σκληρά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και αντικειμενική αφού πρέπει να έχει τέτοιες ασφαλιστικές δικλείδες που να αποτρέπουν στο κυπριακό κατεστημένο να εισχωρήσει.

Πρέπει επίσης να δημιουργεί τους απαραίτητους μηχανισμούς με τους οποίους οι αποδεδειγμένα ανεπαρκείς εκπαιδευτικοί να απομακρύνονται εύκολα και γρήγορα από την έδρα. Το Σχέδιο πρέπει επίσης να προνοεί ανθρώπινη και επιστημονική αξιολόγηση όσων εκπαιδευτικών παρουσιάζουν αποκλίνουσα συμπεριφορά λόγω ιατρικών προβλημάτων και άμεσα να απομακρύνονται από την έδρα.

Μία σωστή αξιολόγηση θα αναβαθμίσει το κύρος των εκπαιδευτικών, το εκπαιδευτικό  έργο και κατά συνέπεια το δημόσιο σχολείο.

Η Συνομοσπονδία δηλώνει έτοιμη να προσέλθει σε διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την ετοιμασία ενός σχεδίου αξιολόγησης το οποίο θα είναι απόλυτα προς το συμφέρον των μαθητών και της Παιδείας του τόπου, αλλά και των ίδιων των εκπαιδευτικών".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










153