Οι μαθητές Ακρωτηρίου δεν θα φοιτήσουν στο Κολόσσι


Στην απάντησή του ο Υπουργός Παιδείας απαντά αρνητικά στο αίτημα αναφέροντας τους ακόλουθους λόγους:

  1. 1.Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ακρωτηρίου έχει απευθυνθεί με επιστολή του στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για το ίδιο θέμα και για το σκοπό αυτό, αποστάληκε απαντητική επιστολή με αναφορά στους λόγους για τους οποίους το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα της κοινότητας για ένταξη των μαθητών Ακρωτηρίου στην Εκπαιδευτική περιφέρεια του Λυκείου Κολοσσίου.
  2. 2.Η απόφαση για δημιουργία του νέου Λυκείου Κολοσσίου έχει παρθεί με σκοπό την αποσυμφόρηση των Λυκείων Πολεμιδιών και Αγίου Σπυρίδωνα, στα οποία φοιτούν μέχρι την τρέχουσα Σχολική Χρονιά 2010-11, πέραν των 850 μαθητών σε κάθε Λύκειο.
  3. 3.Οι μαθητές που επιλέγηκαν για να φοιτήσουν στο νέο Λύκειο Κολοσσίου θα προέρχονται από κοινότητες που φοιτούν τώρα στο Λύκειο Πολεμιδιών και στο Λύκειο Αγίου Σπυρίδωνα και υπάγονται στη Σχολική Εφορεία Πολεμιδιών, με την οποία έγινε και σχετική σύσκεψη όπου και συζητήθηκε το θέμα και πάρθηκαν οι σχετικές αποφάσεις. Επιπρόσθετα στο νέο Λύκειο θα φοιτούν, για ευνόητους λόγους και οι μαθητές της κοινότητας Κολοσσίου οι οποίοι τώρα φοιτούν στο Λύκειο Αγίου Αντωνίου.
  4. 4.Το νέο Λύκειο Κολοσσίου με την ένταξη μαθητών που φοιτούσαν στο Λύκειο Πολεμιδιών και στο Λύκειο Αγίου Σπυρίδωνα θα είναι “πλήρες” σε τρία χρόνια. Αναμένεται να έχει γύρω στους 650 μαθητές σε τρία χρόνια με τη λειτουργία όλων των τάξεων Α', Β' και Γ'. Σημειώνεται ότι, για αποφυγή του υπερπληθυσμού του νέου Λυκείου, έχει επίσης αποφασιστεί όπως οι μαθητές της κοινότητας Επισκοπής, εξακολουθήσουν να φοιτούν στο Λύκειο Αγίου Σπυρίδωνα.
  5. 5.Οι μαθητές της κοινότητας Ακρωτηρίου φοιτούν στο Γυμνάσιο Τραχωνίου και στη συνέχεια στο Λύκειο Αγίου Αντωνίου. Τυχόν μετακίνηση των μαθητών της κοινότητας Ακρωτηρίου από το Λύκειο Αγίου Αντωνίου στο νέο Λύκειο Κολοσσίου, θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα υπολειτουργίας στο Λύκειο Αγίου Αντωνίου το οποίο, με τη μετακίνηση των μαθητών από την κοινότητα Κολοσσίου, θα έχει πολύ μικρό αριθμό μαθητών.»



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










252