Οικονομίδης: H Σχ. Εφορεία Λευκωσίας στηρίζει τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος


 Τη διαβεβαίωση ότι η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας, συνεπής στις υποχρεώσεις που ανέλαβε εδώ και 122 χρόνια, θα συνεχίσει το  έργο της με γνώμονα πάντοτε την εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτηρίων της περιφέρειάς της και τη σωστή αγωγή των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία μας έδωσε ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας Γιάννης Οικονομίδης, κατά τη διάρκεια της Γιορτής των Γραμμάτων που έγινε στα Μουσεία του Παγκυπρίου Γυμνασίου.  

Ο κ. Οικονομίδης είπε ότι η ιστορία της Εκπαίδευσής μας, των Γραμμάτων και του Πολιτισμού μας είναι απόλυτα συνυφασμένη με το θεσμό της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας. Και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο και στον υπουργό Παιδείας :

 «Αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία της εκπαίδευσής μας, και κατ’ επέκταση των σχολείων μας, εύκολα θα διαπιστώσει το μέγεθος της προσφοράς της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας.  Μαζί με την Εκκλησία πορευτήκαμε, Μακαριώτατε, μαζί με την πολιτεία συνεργαστήκαμε κύριε Υπουργέ,   μαζί με την κοινωνία πορευόμαστε και αναμένουμε τομές και αλλαγές. Αναμένουμε και στηρίζουμε τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος  που τόσο πολύ χρειάζεται όχι μόνο ο τόπος αλλά και τα παιδιά μας,   το μέλλον μας».

 Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «Η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας, συνεπής στις υποχρεώσεις που ανέλαβε εδώ και 122 χρόνια, συνεχίζει το  έργο της με γνώμονα πάντοτε την εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτηρίων της περιφέρειάς της και τη σωστή αγωγή των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία μας.  Σήμερα, με μεγαλύτερο ζήλο, συνεχίζει την παροχή των υπηρεσιών της με συνέπεια γιατί οφείλει να συνεχίσει την ιστορική διαδρομή της στα χρονικά της  κυπριακής εκπαίδευσης, πιστή στα νάματα και των Τριών Ιεραρχών».

Καταλήγοντας ανέφερε στους παρευρισκόμενους να είναι βέβαιοι ότι «ως εντολοδόχοι μια μακραίωνης ιστορικής πορείας, ως υπηρέτες ενός χρέους που αναλάβαμε να διαχειριστούμε θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών αυτών που μας εμπιστεύτηκαν και αυτών που πιστεύουν στην πρόοδο και την ευημερία, στην ελπίδα και την ανάπτυξη ειδικά στις δύσκολες αυτές ώρες που περνούμε».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










274