Οκτάωρη συναυλία από 50 καλλιτέχνες στην Τάφρο Κωστάντζα για συλλογή τροφίμων στους πάσχοντες


Ολοήμερη Συναυλία Αλληλεγγύης με τίτλο "Cyprus Aid" πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα, 1η Απριλίου, με τη συμμετοχή ομάδας πενήντα και πλέον καλλιτεχνών από Κύπρο και Ελλάδα. Η συναυλία θέλει να στείλει μήνυμα συμπαράστασης στο λαό στις κρίσιμες ώρες που περνά. Η είσοδος είναι δωρεάν και οι πολίτες καλούνται να προσφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, στην Τάφρο Κωστάντζα στη Λευκωσία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου, η στήριξη στην κίνηση αυτή "αποτελεί ηχηρή πράξη αλληλεγγύης προς τον έξω κόσμο, αφού για την παρακολούθηση της συναυλίας δεν απαιτείται κανένα οικονομικό αντίτιμο, παρά μόνο μια εισφορά σε είδος, και πιο συγκεκριμένα, τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διανεμηθούν σε άτομα, οικογένειες και άλλα σύνολα που τα έχουν άμεση ανάγκη".

Η ιδέα όπως αναφέρεται, γεννήθηκε αυθόρμητα από μια ομάδα ηθοποιών και άλλων καλλιτεχνών από ανάγκη για ενότητα, και αλληλεγγύη και ανάγκη να ακουστεί "μια ενωμένη, δυνατή, κοινή και ακομμάτιστη φωνή προς τα έξω".

Τονίζεται ακόμη ότι εκτός από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν αφιλοκερδώς, σημαντική στήριξη και συμβολή έχουν οργανισμοί, δήμοι, ημικρατικοί οργανισμοί, εταιρείες και μεμονωμένα άτομα.
Στη συναυλία συμμετέχουν οι Λίνα Νικολακοπούλου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστος Θηβαίος, Χρήστος Δάντης, Ευριδίκη, Αντώνης Μιτζέλος, Βασίλης Χατζηλούκας, Δημήτρης Κοργιαλάς, Σοφία Παπάζογλου, Ηρώ, Άλεξ Παναγή, Χριστίνα Αργύρη, Μάρλεν Αγγελίδη, Δέσποινα Ολυμπίου, Γιώργος Καλογήρου, Ευσταθία, Αργυρώ Καπαρού, Σώτος Κωνσταντίνου, Δημήτρης Μακρής, Ελεονόρα Ρούσσου, Τεύκρος Νεοκλέους, Νίκος Ευαγγέλου, Σαλίνα, Μυρτώ Μελετίου, Μιχάλης και Πέτρος Κουλουμής, Ρόδος Παναγιώτου, και μια πλειάδα βιρτουόζων μουσικών, αλλά και επίλεκτες μπάντες όπως η 20μελής ομάδα κρουστών BATUKINIO και τα συγκροτήματα της τοπικής ελληνικής μουσικής σκηνής ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ, ΜΕΘΕΞΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΜΑ.
Την εκδήλωση στηρίζουν δεκάδες ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες.
Στην ανακοίνωση απευθύνεται έκκληση σε άλλους φορείς, εταιρείες, σύνολα και οργανισμούς να προχωρήσουν σε ανάλογες διοργανώσεις για στήριξη και αλληλεγγύη στο λαό μας.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










148