Ολ. Σττυλιανού: Υπολογίσαμε σωστά ότι το Σεπτέμβρη οι αδιόριστοι Μέσης θα ήσαν 50


Οι αδιόριστοι συμβασιούχοι Μέσης Εκπαιδευσης με τη συμπαράστασης του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ πραγματοποίησαν σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας αξιώνοντας την υλοποίηση της δέσμευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας  για επαναδιορισμό όσων εργάζονταν την περσινή σχολική περίοδο.

Στο χώρο της εκδήλωσης προσήλθε και μίλησε στους διαδηλωτές η Γενική Διευθύντρια. Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου τόνισε στην κ. Στυλιανού ότι η οργάνωση αναμένει την υλοποίηση των προεδρικών δεσμεύσεων και κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

Η κ. Στυλιανού ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις του Υπουργείου Παιδείας από την αρχή με τα δεδομένα της κρίσης που βιώνουμε ήταν ότι οι αδιόριστοι θα ήταν γύρω στους 50 και ότι με βάση τα σημερινά δεν έπεσε έξω. Απαντώντας σε επισήμανση ότι οι αδιόριστοι είναι 173 και όχι 50 η κ. Στυλιανού ανέφερε ότι η πρόβλεψη έγινε για το Σεπτέμβριο προσθέτοντας ότι συνεχώς υπάρχουν κενά και ακολουθούν διορισμοί. Μάλιστα τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από την υπόλοιπη δημόσια υπηρεσία  αφού μόλις αφυπηρετήσει κάποιος η θέση του πληρώνεται κάτι που δεν γίνεται με τους δημόσιους υπαλλήλους.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γραμματέα της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρη Ταλιαδώρου αν έχει δοθεί εντολή από το Υπουργείο για δημιουργία τμημάτων πέραν των 25 μαθητών  η κ. Στυλιανού είπε δεν έχει δοθεί τέτοια εντολή και κάλεσε την ΟΕΛΜΕΚ να της προσκομίσει στοιχεία για διερεύνηση.   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










169