Όλι Ρεν: Δύσκολη η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού τομέα


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, χθες έγινε συζήτηση για την κυπριακή οικονομία και εξετάστηκε η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σχετικά με ένα πιθανό πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου. Χαιρετίζουμε, είπε, την επιστροφή της Τρόικας και την επανέναρξη των συζητήσεων με τις κυπριακές αρχές και ζητάμε από τις δύο πλευρές να φτάσουν σύντομα σε συμφωνία σχετικά με τις πολιτικές ενός προγράμματος προσαρμογής.
Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση εάν θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία νωρίτερα, ανέφερε ότι η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού τομέα είναι δύσκολη, ίσως θα μπορούσε να είχε υπάρξει νωρίτερα απόφαση. Ωστόσο, πρόσθεσε, τα πράγματα τώρα αλλάζουν κι από την Παρασκευή, η Τρόικα είναι στην Κύπρο και θα προσπαθήσει να έχει μια συμφωνία σύντομα. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να φτάσουμε σε συμφωνία και να υιοθετήσουμε το πρόγραμμα σύντομα, κατέληξε.
Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση της κατάστασης του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κύπρου, θα ολοκληρωθεί στο τέλος Νοεμβρίου, αρχές  Δεκεμβρίου, ώστε να γνωρίζουμε τις πραγματικές ανάγκες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










150