Ολική ανατροπή, μετά από οργιώδες παρασκήνιο το Σαββατοκύριακο. Παραμένει η Αίγλη στο Υπ. Παιδείας


 Μετά από οργιώδες παρασκήνιο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν αποκλείεται σήμερα Τετάρτη να υπάρξει ολική ανατροπή στην απόφαση του Υπουργικού για την μετακίνηση της Αίγλης Παντελάκη στο Υπουργείο Γεωργίας και της Ολυμπίας Στυλιανού στο Υπουργείο Παιδείας. Με βάση τις ΜEΧΡΙ ΣΤΙΓΜHΣ πληροφορίες, οι δύο Γ. Διευθύντριες παραμένουν στις σημερινές τους θέσεις.  

To Paideia-News παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή το θέμα και παραθέτει σειρά γεγονότων που οδηγούν μέχρι στιγμής στην ανατροπή της απόφασης του Υπουργικού.

Από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε η είδηση προκλήθηκαν, κυρίως μέσα στον ΔΗΣΥ αντιδράσεις για την επιστροφή της Ολυμπίας στο Υπουργείο Παιδείας. Από πλευράς εκπαιδευτικών οι αντιδράσεις προήλθαν από την Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» που το Σάββατο εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση . Όπως πληροφορούμαστε μέσα στο Σαββατοκύριακο οι άλλες κομματικές αντιδράσεις του ΔΗΣΥ καταλάγιασαν και όλα έδειχναν ότι τα πράγματα θα έπαιρναν το δρόμο τους.

Στο μεταξύ οι διαδικασίες των δύο μετακινήσεων είχαν τροχοδρομηθεί. Στο Υπουργείο Παιδείας την περασμένη Παρασκευή έγινε αποχαιρετιστήρια τελετή για την Αίγλη Παντελάκη στην παρουσία μάλιστα του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή, ο οποίος την ευχαρίστησε για τη συνεργασία. Επίσης αποχώρησε από το Υπουργείο Γεωργίας η Ολυμπία Στυλιανού, διαμηνύοντας ότι θα βρισκόταν στο Υπουργείο Παιδείας προχθές Δευτέρα για ενημέρωση και θα αναλάμβανε επίσημα καθήκοντα σήμερα Τετάρτη.   

Όμως η Αίγλη Παντελάκη, δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Με παρέμβασή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφραζε τη δυσφορία της για τη μετακίνηση τονίζοντας ότι είχε παραγωγική παρουσία στο Υπουργείο Παιδείας συνεργαζόμενη άριστα με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή προσθετοντας ότι έχει έργο να επιτελέσει για τα θέματα της εκπαίδευσης που έιναι ανοικτά. Η κ. Παντελάκη έθετε ταυτόχρονα ένα θέμα αρχής στον κ. Αναστασιάδη. Πως γίνεται η Κυβέρνηση να τάσσεται υπέρ της εναλλαξιμότητας των Γ. Διευθυντών και να μετακινεί δυο Γενικές Διευθύντριες στην παλιά τους θέση που υπηρέτησαν για πολλά χρόνια;

Ταυτόχρονα το Σαββατοκύριακο άρχισαν να σημειώνονται αντιδράσεις για τις μετακινήσεις από άλλο συγκεκριμένο χώρο. Διάφορα στελέχη τάσσονταν υπέρ της παραμονής της Αίγλης στο Υπουργείο Παιδείας. Τελικά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το αίτημα της ακύρωσης της απόφασης κέρδισε έδαφος. Την Κυριακή το απόγευμα η απόφαση είχε ληφθεί.

Οι δύο κυρίες θα περιμενουν τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού για να μάθουν σε ποιο υπουργείο ανήκουν.

*Η φωτογραφία είναι από την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμή της Αίγλης Παντελάκη την περασμένη Παρασκευή στο Υπουργείο Παιδείας.   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










209