Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εγγραφών των νέων φοιτητών του ΤΕΠΑΚ


Πολύ μεγάλο υπήρξε το ποσοστό των Κυπρίων νέων που εξασφάλισαν θέση φοίτησης στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και προσήλθαν για εγγραφή στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.   

Το Πανεπιστήμιο προσέφερε 544 θέσεις φοίτησης μέσω των Παγκυπρίων Εξετάσεων και κατά το τριήμερο μεταξύ 3 και 5 Ιουλίου προσήλθαν για εγγραφή ή κράτηση θέσης 476 νεοεισερχόμενοι, δηλαδή 87,5%, οι οποίοι παρακολούθησαν και τις ενημερωτικές παρουσιάσεις που διοργάνωσαν τα Τμήματα του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας. Για το νέο Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης προσήλθαν για εγγραφή 32 παιδιά που θα αποτελέσουν και τους πρώτους φοιτητές του Τμήματος.   

Για τις θέσεις που πιθανόν να προκύψουν ως κενές, μετά τα αποτελέσματα που αφορούν στα Ελληνικά πανεπιστήμια, υποβλήθηκαν 945 αιτήσεις από Κύπριους υποψηφίους, ενώ για τις επιπρόσθετες θέσεις των ειδικών κατηγοριών, υποβλήθηκαν 306 αιτήσεις.

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας πλήρωσης των κενών θέσεων (β κατανομή), των ειδικών κατηγοριών και των αιτήσεων για στέγαση στις εστίες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου   (www.cut.ac.cy/studies) στις 24 Ιουλίου 2013.

Οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές υπέβαλαν 106 αιτήσεις για διαμονή στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου, ενώ αριθμός κλινών θα διατεθεί και για όσους εξασφαλίσουν θέση μέσω της δεύτερης κατανομής και των ειδικών κατηγοριών, οι οποίοι θα κληθούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις στις 25 και 26 Ιουλίου 2013.

Σημειωτέον ότι, πέραν των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου, οι νεοεισερχόμενοι  φοιτητές μπορούν να αξιοποιήσουν το «Δίκτυο Συνεργαζομένων Υποστατικών με το ΤΕΠΑΚ», για εξεύρεση διαμερίσματος από τον ιδιωτικό τομέα. Στο «Δίκτυο» έχουν ενταχθεί 192 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα τα οποία έχουν αξιολογηθεί από το Πανεπιστήμιο και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, διασφαλίζοντας για τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ ποιοτική διαμονή, ασφάλεια και καθορισμένο ενοίκιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: http://www.cut.ac.cy/studies/accommodation/accommodationNetwork/catalogue.

Από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013 μέχρι την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές παρουσιάσειςγια τα Τμήματα και τις υπηρεσίες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και οι εγγραφές σε μαθήματα όλων των φοιτητών. Τα μαθήματα αρχίζουν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013. Αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων θα ανακοινωθεί τον Αύγουστο. Η παρουσία όλων των φοιτητών κατά την εβδομάδα ενημέρωσης και εγγραφών είναι υποχρεωτική.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










164