ΟΛΤΕΚ: Αυξημένος Φόρτος Εργασιών στις Τεχνικές Σχολές κατά το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου


 Το ΚΔΣ της ΟΛΤΕΚ ανακοινώνει ότι "στη χθεσινή του συνεδρία συζήτησε το θέμα του αυξημένου φόρτου εργασιών κατά το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου στην εκπαίδευση, ιδιαίτερα στις Τεχνικές Σχολές και επισημαίνει τα ακόλουθα:

Είναι γενικά αποδεκτό ότι τα χρονοδιαγράμματα του Υπουργείου Παιδείας ήταν ασφυκτικά και μη λειτουργικά και αυτό φάνηκε και στην πράξη

Μέσα σε αυτό το δίμηνο έχουν προστεθεί οι ανεξετάσεις των μαθητών, τα ενισχυτικά μαθήματα, η παρακολούθηση των μαθητών στην πρακτική εξάσκηση (ΠΕΠ και ΠΕΚ) και οι εγγραφές ανεξεταστέων.

Ταυτόχρονα είχαμε τις Παγκύπριες Eξετάσεις, τις εξετάσεις Α’ και Β’ τάξης, τις κανονικές εγγραφές, τον έλεγχο και τις παραδόσεις / παραλαβές εργαστηρίων και αιθουσών δεδομένηςτης σοβαρής έλλειψης αποθηκάριων, τις τελικές γιορτές και δεκάδες άλλες εργασίες ρουτίνας.

Παράλληλα σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών συμμετείχε στη θεματοθέτηση και βαθμολόγηση των Παγκύπριων Απολυτήριων εξετάσεων, σε σεμινάρια για ΒΔΑ του Παιδαγωγικού και διόρθωση των εξεταστικών δοκιμίων των τελειοφοίτων στα μαθήματα απόλυσης.

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα πολλά πράγματα να μην γίνουν με απόλυτα σωστό τρόπο, την πτώση της ποιότητας και τη δημιουργία πολλών λαθών.

Ιδιαίτερα το αλαλούμ που επικράτησε την τελευταία ημέρα των εγγραφών, με τη  μοριοδότηση να ολοκληρώνεται στις 10 και πολλούς μαθητές να παίρνουν τα απολυτήριά τους από τα Γυμνάσια μετά τις 12, ήταν χαρακτηριστικό.

Το ΚΔΣ εκτιμά ότι χρειάζεται επαναξιολόγηση το όλο σύστημα δηλώσεων – εγγραφής μαθητών στις Τεχνικές Σχολές, ο ρόλος των Συμβούλων στα σχολεία και το σύστημα ενημέρωσης στα Γυμνάσια.

Θα επανέλθουμε με πιο ολοκληρωμένες προτάσεις, μετά από πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση των δεδομένων".   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










333