ΟΛΤΕΚ: H Τεχνική Εκπαίδευση και πάλι στο περιθώριο


Η Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ, με ανακοίνωσή της, εκφράζει την έντονη αγωνία της «γιατί πέντε εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να αγνοεί τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις Τεχνικές Σχολές και αρνείται να προχωρήσει στο διορισμό οκτώ ακόμη εκπαιδευτών οι οποίοι με βάση τις αυξημένες εγγραφές μαθητών απαιτούνται για να λειτουργήσουν πλήρως οι Τεχνικές Σχολές».

Συνεχίζοντας, η ΟΛΤΕΚ αναφέρει:

«Συγκεκριμένα ενώ όλοι αναφέρονται στην αύξηση του αριθμού των μαθητών που επέλεξαν φέτος την Τεχνική Εκπαίδευση, κανένας δεν αντιλαμβάνεται ότι η αύξηση των μαθητών έφερε μαζί της και αύξηση των τμημάτων στις Τεχνικές Σχολές, κάτι που φυσικά είχε ως συνεπακόλουθο την αύξηση των αναγκών σε διδακτικές περιόδους των εκπαιδευτικών.

Έτσι ενώ ο αριθμός των υπηρετούντων εκπαιδευτών στις Τεχνικές Σχολές κάλυψε τον αριθμό των θέσεων που προνοούνται στον προϋπολογισμό υπάρχει πρόσθετη  ανάγκη οκτώ ακόμη θέσεων.  Δυστυχώς εδώ και δέκα μέρες παρατηρείται μια έλλειψη προθυμίας εκ μέρους του Υπουργείο Παιδείας για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να γίνει κατορθωτή η κάλυψη των πιο πάνω θέσεων.

Η Μέση Γενική Εκπαίδευση χωρίς επαρκείς λόγους αρνείται να παραχωρήσει θέσεις από το πλεόνασμα που παρουσιάζει λόγω της μείωσης των μαθητών που φοιτούν στην Μέση Γενική Εκπαίδευση και το Υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί το θέμα χωρίς να παίρνει θέση.  Την ίδια ώρα στις Τεχνικές Σχολές οι μαθητές περιμένουν να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, χάνοντας αρκετές διδακτικές περιόδους στα Τεχνολογικά μαθήματα.

Η Οργάνωσή μας καλεί τον Υπουργό Παιδείας να παρέμβει προσωπικά και να δώσει επιτέλους ένα τέλος σε ένα απλό διαδικαστικό πρόβλημα και να φανεί συνεπής με τα δικά του λόγια και διακηρύξεις, ότι οι μαθητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










212